Helgen

Nu har jag tid och skriva, eller egentligen inte. jag vill sova. men jag ska skriva ändåå.

Onsdag blev vi lediga, Efter skolan var jag hemma hoppade studsmatta med mamma och Lucas. Halv 5 for jag ner till träningen som gick bra, En kille gjorde illa sig i början av träningen så jag fick hålla uppvärmningen och såå.
efter träningen satt jag innnan i tränar rummet och pratade lite.
När jag kom hem så åt jag lite sen åkte jag poch mamma i väg dit jag skulle köra moppe. Det gick SÄMST! JAg vet helt seriöst sämst av alla som var där. tur att inte alla som var där i början var där når jag skulle köra. När moppe saken var slut så kom mamma och hämtade mig och sen for vi hem. Vi kom hem direkt efter grey´s anatomy hade slutat. Men min lilla syster hade spelat in det så vi satt och så det.Sen ksnake jag såg mer TV eller nåt. Tror att jag fixade så att jag har gratis sms hela sommaren också.

Torsdag
for vi i väg till stugan vid 10 kanske. i stugan var hanna och Alfred där mina kusiner jag kommer vara barnvakt åt i sommar. Jag tror jagh mest läste, var med kusinerna och så. tog också lite kort. på kvällen åt vi middag hos kusinerna och satt där hela kvällen tills vi gick ham och la oss.

Fredag Jag Målade nårgaa bräder, jag läste mer i min bok och jag övertalade mamam coh pappap att jag skulle få fara hem. SÅ ajg for hem med mamam på eftermiddagen och hjälpte henne med lite cement och sen for vi till ÖB och köppte massa godis. Sen for jag hem och åt middag och pratade med Elin och bestämmde att vi skulle tälta. Vad 9 kasnek jag for till Elin, vi satte upp tältet och tua kom också. Sen gick vi in och då såg vi att klockan var 10 i 11 och vi skulle hinna fara förbi ica innan det sänger, kl 11. Vi skyndade oss med cyklarna och vi hann dit. Då köpte jag en polly påse och sen gick vi och satte oss i en sån där stor gunga och gungade.sen for v i mot axet och mötte Elina som skulle hem. vi gick med henne nästan hela vägen hem sen gick vi till elin och åt mackor, och spelade kort. när Tua skulle hem så gick jag och Elin och La os i tältet vi  läste och till slut somnade jag och Elin.

Lördag
Idag vaknade vi i tältet, Vi åt frukost och fickade naglarana lite innan  Elin skulle på träning. Då for jag hem. duschade och ringde tua. Jag fick nått konsitgt ryck och gå ut ochg stå på händer när det regnade, tua komm i alla fall och vi kokade nudlar och såg på grey´s typ slutet andra säsongen. sen for vi till Elin åt lunch och satt i tältet och målade naglarna medans det var soligt ibland och regnit i bland.

(jag måste fortsätta i morgon och då läggar jag inn bilder också)

jag vet..

... att jag borde skriva mycket och lgga ut massa bilder.
Men jag hinner itne nu som vanligt, eller jag orkar itne börja coh sen måste gå  när jag precis börjat. OCh nu upptäkte jag att jag inte har nån plats på den här datorn för nåra bilder, så jag måste rnsa bort massa bilder nu.
Jag lover att jag ommer skriva ikväll ller i morgon på morgonen, troligare i kväll, för jag vill inte sitta inne när det är soligt i morgon

/IDA

Har inte hunnit skriva

igår så skrev jag aldrig något på bloggen. Men det var som  vanliget en tisdag som är väldigt stressig.
Jag hade ju-jutsu och igitarr!

Idag, efyter skolan så var jag hemma hoppade studsmatta. Sen for jag på träning. Den gick bra.Efter träningen stanade jag där ett tag sen for jag hem. Vid 7 for jag och mmama och jag skulle köra mopppe nånstans. Det gick typ bra. men jag är jättetrött och fryser nu. Jag har tyvär inga bilder. Men det kommer säkert när jag kommer hem. KAnske bloggar från mobilen från var jag är.

Men nu måsta jag gå och lägga mig inann jag somnar sittandes framför datorn

/IDA

trött

Jag är jättetrött nu, så jag ska bara lite snabbt om dagen.
Skola, som vanligt. Jag fick en skiva av Agnes i födelsedagspresent. och gav henne sin. hon fyller år i dag och jag fyllde år i tisdags. jag fick balonger också.
Efter skolan fixade jag lite fika och gick ut och satte mig, fikade och lysnade på¨låterna jag fick av agnes. när det blev lite kallt ute gick jag in och såg på TV med Linnea som hade varit sjuk idag.  sen var det MAt , såg ett litet tag till på TV sen så skulle jag gå ut och testa köra moppe. Det gick bra när jag körde och så. men jag kunde inta parkera den. MAn ska dra bak den för att den ska stå på stödet och jag lycas inte det. eller jag fick til det typ2 gånger utan nån hjälp. JAg känner mig inte stak nu precis. Elina kom till mig så gick vi till Ica vi köpte var sin galss och lite annat.Nu när jag kommit hem har jag mailat en tjej om nån hund sak coh jag har suttit med mamma och sett TV.  Det där programmet om dom som typ aldrig träffat sina föräldrat. kommer inte på vad det heter. Mamma frågade om JAg ville träffa min Morfar som jag inte träffat sen jag var typ 6. Jag träffar väl honom när jag gör det... Jag kommer i alla fall träffa min Moster som jagtyp aldrig träffat, elle rjag har gjort det när jag var typo 1, 2 år. men det kommer jag inte ihåg. Hon kommer jag i alla fall träffa i sommar. så Det ska bli kul.

Nu ska jag börja leta sommar jobb också. Kanske itne precis nu. men i morgon eller onsdag kanske. Känner att jag ksne är lite sent ute. JAg började kolla på det typ vid jul. då var det lite tidigt. Men jag ka kolla på Gammlia om det finns sommar jobb där jag kan få eller något. Eller nån annan som vet ett bra sommarjobb?

Nu ska jag i ala fall gå och lägga mig så det blir ngra timmars sömn i natt. För i morgon kasnek jags ka tälta(?) Vi har itne sagt når mer om det. men jag hoppas. att folk får och okrar. annars blir det väll under den här lång helgen. MEn då ska typ Tua bort.

/IDA

söndag den 17de maj

Idag så tog jag det lungt fram till 1 jag låg först på studsmattan och sen i en stol och läste. vid ett gjorde jag mat till Lucas och stekte pannkakor till mig. SEn var jag och hoppade ett tag med Lucas och hans kompisar. Sen komm linnea hem men sara och Alice och då hoppade vi fyra och lucas och hans kompisar kastade bollar på oss, när vi vart träffade bytte vi. Vid 2 skickade jag hem Lucas kompisar och Lucas fick packa sina Ju-jutsu kläder så cyklade vi ner till ju-jutsun. Jag lämnade mina saker och for sen på stan, nästan inget var öppet men jag lyckades ändå hitta present till Agnes som fyller år i morgon. Grattis Agnes

När jag hade köpt det for jag till Haga och Städade hade köpt glass också som jag åt där! gottgott. Det gick ganska fort och sedan for ajg tilbaka till Ju-jutsun. Där hade jag träning för dom små.Det var jättekul idag.

när det var 5 min kvar av träningen komm mamma och så att hon skulle skjussa hem mig. hon fick vänta i dom där 5 minuterna och sen åkte vi hem. Vi hann bara äta och sen var det dansuppvisning för Linnea. Den var väldigt Rolig.


Det var en grupp som hade Nallepuh... (längst fram)

Linnea är längt till vänster långt bak

Där bak till höger är Linnea. bättre bilder tror jag det kommer finnas på Linneasblogg

När jag kom hem har jag suttit vid datorn och så har jag gått med nelson. mötte Elin som skullle ge mig. en sak. som tyvärr inte gick att använda tilll Agnes present som jag hade tänkt. MEn tack ändå Elin!


I veckan ska jag försöka blogga bättre än förra veckan. Tror jag kommer lyckas. har inga prov eller något. Det är ju bara 3 dagar som det är skola! så själva skola veckan ska bli slapp

Vädret för veckan. Man ser inte riktigt vad som står. med det mesta ser man ju på solarna!

/IDA

Så mycket.

Eftersom att jag inte skrivit på ett tag så blir mycket i kväll. Troligtvist mest bilder.

Onsdagen, Jag hade skola som vanligt. Tror jag cyklade hem med Elin. Jag kommer inte ihåg så mycket. Jag Hade träning med dom små barnen Det var bara tre barn som jag skulle träna med, så jag fick vara Med och bli bryten armen på Pluggade också till Moppeprovet. vid 8 gick jag till Elin, Först satt JAg där med Henne hennes föräldrar och hennes kusin. kusinens pappa klippte sig då. Elins pappa är i alla fall väldigt busig Dom hade ätit typ mackor så smöret stog på bordet. OCh hennes pappa tog smörkniven och klicka smör på min näsa.  Sen så började vi baka nåra choklad saker. dom bler jättegoda. Jag tror Elin lägger ut det på hennes blogg, någon gång. Jag kanske också gör det sen någon gång.


Jag hackade choklad

och nötter

Torsdagen,skola, For hem, Lisa följde med. Pappa hade ätit upp min mat som jag skulle ha med mig. Vi for ner på stan så fort som möjligt. Lisa tänkte göra moppeprovet men hon gjode inte det, hon for i stället och kollade på någon stuga, eller hon var på moppe saken ett tag först. När hon hade åkt stannade jag kvar ett tag ohc gjorde nåra testan man var tvungen att göra innan man kunde göra provet. Jag skulle sen fara till mammas jobb och äta. på Vägen dit såg jag en blond tjej som hade lika byxor som linnea. Det var Linnea, så vi cyklade tillsammns till mammas jobb där jag åt, jag och linnea for sen till nån affär, mamma kom dit sen. Vi la undan lite kläder och gick vidare. när klickan var typ 18 så kom jag på att min träning börjat för en halvtimma sen, så detblev bara att skynda sig dit och få en utskällning av Sanna.  senpå kvällen trro ajg att jag bara pluggade, Eller kasnek jag gick ett tag med Tua. men jag pluggade till moppesaken Hurlänge som helst på kvällen i alla fall.

Fredagen, Först Matte på skolan, sen hann jag gå in på biologin i typ 5 min innan jag och Lisa skulle iväg ner på stan, till moppe saken. Där började vi plugga. Sen gjorde Vi provet det gick lyckat för bara två. Vi Gick efter det till Mcdonalns och Firade med Lunch. Det gick så långsamt där. Det tog 20 min innna maten kom. Aja sen var det bara att skynda sig tillbaka tillskolan så vi inte skulle missa praktiska provet i Hk. Vi skulle laga köttbullar och potatsmos. Mina köttbullar blev inte bra. sen var det bara Engelskan kvar.  efter skolan så for ajg hem ett tag sen for aj till Tuaoch vi fort till axtorpet och köpte glassar!  och sen  vi Satt uppe på hennes tak och jag hjälpte henne och plugga. vi satt där tills kasnek kl 5 halv 6 då gick vi hem till mig och lagade mat, hamburgare. Efter maten Fick jag ett par jättecoola byxor, kommer säkert finnas med på bilder. efter vi ätit så gick vi ett tag med nelson. Jag gick sen tillElina och sa att hon skulle gå med mig. Vi gick till lekparken och då kom vi på att vi skulle fara ner på stan och köra fortet på megazone. Vi for hem till mig och ringde Elin. Vi tre gick ner på stan vid kanske 8. Vi började köra fortet, det var jättekul. det blev jättevarm. När vi hade varit där i lite mer än en och en halv timma, så var vi väldigt trötta så det blev hemmakväll och köpte Godis. mycket mycket godig 1.18 kg, tror jag. sen for vi lite omkring, jag hade mina fina gulidiga byxor!.när alla hämtat grejer och så så for vi hem till Elina  där vi sov. Först spelade vi "vattenpoker" med andra kortspel. jag fick i alla fall dricka mest.men jag drack mjölk frivilligt också. vi sår en prinssesas dagbok under tiden. det tog ganska fort slut på spelet.. men efter filmen startade vi into the blue. eller i alla fall började se. oh vi ringde också nån av Elinas kompisar. ingen såg klart filmen på kvällen alla var ganska trötta efter fortet så jag tror alla somnade ganska snabbt.  Den där dagen känns som typ tre dagar. jag kommer itne ihåg att allt var på samma dag. hjälp vilken lång dag


Jag och Tua Gungade med varsin galss i handen

Vi fick en krona så vi kunde köpa

på väg ner till Elina innan vi gick mer på stan

Elin behöver hjälpatt klä på sig

Snart sommar, eller hur?

Vi är Så Fina Elin

Elina Och Elin

Elin!!

Elina är Busig

Ida vill ocksåvad vi är duktigaElina hoppade Ner!!

Lördagen, Idag/igår efter som klockan är över 12. Elin var tvungen att åka typ tidigt från Elina. Jag och Elina typ sov ett tag till sen såg vi Into the Blue och åt mer godis. sen åt vi frukost. vid halv tolv bestämde vi oss att gå hem till mig och vi spelade Tv-spel. tänkte vara spela i en kvart typ. men det råkade bli 1 och en halv timma innnan vi gjorde något annat. Då hoppade Vi studsmatta sen började vi steka pankakor och plättar till Elina. Det tog ganska lång tid. Elina fick stå och steka medan jag gick omkring och fixade annat. Det skulle ju li kalas. Vi fixade tråra. Linnea och Alva Vek servetter åt oss.
Vi hann klart med allt jag och Elina, innan Elin kom. sen kom Tua och Julia och efter ett tag kom Marina. Dom fick Pankakstårta/plätttråta till Elina.Dom gick buller och dom fic gåen skattjakt efter godispåsar som jag och Elina gömmt. vi hoppade studsmatta också. Först Dom Roliga nyheterna va? Jag Fick allas studs så jag typ flög jättehögt. jag har aldrig flygit så högt. Nu dom Dåliga nyheterna. När vi hoppade fick Elin studsen och Hon råkade flyga lite bakåt så hon har ont i ryggen och kanske armen nu. När Elin Elina och tua hade farit så skulle marina och Julia ockås hem. Jag och ppapa skjussade Hem Marina till hennes mormor och Sen for jag och pappa när på stan där jag skulle hämta min plånbok på hemmakväll. Jag visste itne äns att jag tappat den förän dom ringde. Tua jag hade att dom gjorde det ialla fall. inget var taget ur den! Otroligt tur. ajaa sen for vi för bi Ica och papap köpte godis, jag ville inte ha något. JAg har ätit godis Hela Helgen. när vi kom hem duschade jag och kollade om det var nån som kunde tälta. Det kunde ingen :(. Jag ville itne tälta själv, som jag typ gjorde Hela förra eller förförra sommaren. SEn var jag tvungen att städa uterummet , där mitt kalas hade varit. Det såg verkligen inte fint ut där. Sen just innan 9 for ajg till Elin och såg melodifestivalen. Hon försökte också locka mitt hår. Jag vet itne om det blev på jättestor skillnad. Mitt hår gåt inte platta eller locka det vill vara var som det är.


Elina steker

pannkakor och plättar

Ida tar tårta först, ett födelsedagsbarn

två födelsedagsbarn

tre födelsedagsbarn

gäst

gäst

gäst

Panskastårta

plätttårtaMina byxor ochjag fick dom där skorna!!

allihopa

tårta!!

coola gänget

MArina och Julia ligger och myser på studsmattan

Elina Gosar med Nelson

mina gyllenbruna ben

Elina Ida och Tua

Busigt

Marina

Tua

Imorgon, Imorgon blir det kanske köra moppe med Elina om jag vågar. Det blir städning på PEAB, Det blir träning av små barn. det kan också bli Dans föreställning, Linnea ska Dansa. Elin ska också göra det. Hoppas det är samma tid som Linnea om Elin kan dansa med Hennes rygg och allt.

/IDA

Kommer mer sen

Jag har nästan inte bloggat något i veckan, Jag har inte haft tid. Det har itne varit mycket i skolan eller något. Jag vet inte varför jag inte hinnit. Jag har pluggat mycket till EU-moppekörkort. Och jag har lyckas tagit det. 1 fel bara jag är jätteglad. Lisa klarade också. Vi gjorde det i fredags. Vi firade med lunch på mcdonalds.

Idag har jag haft mitt barnkalas. haha med pankaks tåra och allt.

Igårkväll var jag Elin och Elina och hade lite kul på stan.

JAg KAn tyvärr inte lägga in bilder nu, jag sitter hos Elin och bloggar och har inga bilder på hennes dator. JAg tycker det är roliagare att blogga med bilder så jag tror jag väntar tills jag kommer hem och har bilder.

Nu ska jag ändå se sverige på ESC hemma hos Elin!!

/IDA

Min födelsedag

Min Födelse dag som var igår var jätte kul. Hann inte blogga så mycket då, Det händer altid så mycket på tisdagar. Först skola sen vara hemma en timma och sendan gitarr när man kommer hem från gittaren måste man äta och sen är det i väg på ju-jutsu.

Jag tror att folk tycker det är roligare med bilder än när jag skriver så det får bli lite bilder från i går:

 


Finns fler bilder jag kanske ligger in sen. Min dator typ stänger av intenet på en gång.Så tråkigt

Jag sitter på skolan, har so. Har inget att göra på det nu, på klag sitter jag lyssnar spå agnes mp3snart är ett lunch. Vet inte vad det är för mat. Hoppas att det är gott.edu känns som jag inte har något att göra i dag. Och typ inget att göra efter skolan heller. På i kväll är det träning, och jag ska göra några frågor om moppe saken jag har gått. Så jag kan va kortet i morgon. Så probrt åker jag omkring på en moppe. Jag kommer inte använda den på mycket. Men det kommer ändå vara kul.ikväll ska jag troligtvis var med kompisar mockså. Hoppas vi hos något kul

Detta fick jag.


Kort Linnea tagit (den med hjärtat har jag till kärleksboken)

En cupcake av Elin

Blommor stog på bordet när jag kom hem från skolan. tror det var från mamma och pappa
En grattis puss av Elin

Grönt nagellack av Sanna

Diadem(?) av Linnea

Hårband av farmor och farfar

Kläder från Karin med famlij

Hårband, tröja och pengar från farmor och farfar

Tröja från mormor och morfar

Kort och Pengar från Eva med famlij

Hjälm från mamma och pappa

Hårsnoddar från Linnea tror jag

Hårnålar från Linnea också tror jag

ett par Lila sockar från Mamma och pappa

Ett annat par lila sockar från Mamma och pappa

Ett par gråa sockar från Mamma och pappa

ett mörkare par gråa socker från mamma och pappa
'
Ett par aprikos färgade sockar från mamma och pappa

ett par mörkare sockar från mamma och pappa

Ett par Röda sockar från mamma och pappa

Present kort på h&m och en "bildhållere! Haha, den var itne riktigt att dom skulle ge mig.. från mostrarna
 


av Elin fick jag också Nallepuh prylar


Idag har jag gjort massa. men ajg orkar itne skriva nu, ska sova tycker jag så jag orkar gå upp imorgon. JAg kommer i alla fall få en sak till, men det är i helgen.

JAg kommer skriva om dagen och lägga ut massa roliga bilder, i morgon, jag har inte tid på tisdagar.

/IDA

Börja med i går

ja, Igår var det skola. sen komELINA hit och vi skrev kärleksbokn och hoppade studsmatta:) Kulkul:)
Vid 6 var det kalas: miin faster och farsters man..
Grattis mig

Nu är man 15! Grattis mig!

Frågespalt

Jag skulle jättegärna vilja ha lite hjälp!

Vi ska skriva en kärleksbok på skolan. och jag har tänkt att göra en sida med Frågor och svar som jag skrivit.
Jag skulle behöva hjälp med frågor som jag ska svara på.

Skulle vara jättesnällt om Du skrev en eller flera kärleksfrågor till mig. Hitta på eller vad du vill. Helst ganska seriös så jag akn svara seriöst också. Du kan vara amonym. Det kommer du hur som helst vara i min kärleks bok.

Fråga på! behöver många frågor!

TACK!!!

/IDA

kalasdag

Idag vaknade jag tidigt, nelson skällde vid åtta och vill ha mat. Vid nio gick jag och mamma och promenad med massa andra hundar, när vi kom tillbaka åt jag frukost, sen gick dagen fort. jag började städa lite här hemma. sen Ringde Ola,och sa att vi kunde fara och kolla på där jag ska jobba på en gång. så vi for dit och städa det. när jag kom hem fortsatte jag städa och duschade snabbt. precis när håret var tortt så kom mormor och morfar.sen kom resten.vi åt jättegott grillat kött och kyckling med potatis och massa såser.
Vi hoppade massa studsmatta också.
När alla barn ätit mat gick vi till lakparken. Alla klättrade omkring och hade kul. Sen när alla ville gunga kom jag och linnea på att vi kunde gå till den andra lekparken och gunga för där har dom en annan gunga som är jättestor. Vi tog tomas cykelvagn och drog iväg med barnen.
just innnan det började regna så bestämde vi oss att gå hem igen. så  kusiserna fick sitta ivagnen och gömma sig för regnet medans jag och Linnea drog hem vagnen. När vi kom hem fick vi marängswich och after eight parfä(ingen anning om hur det stavas) sen gjorde vi typ inget tills helt plötsligt alla ställde sig upp och gick. haha alla samtidigt.

När alla hade farit så gick jag ut med Nelson och Elin. Vi tog massa kort. Hon ska typ köpa en bra kamera
Det var tänkt att jag skulle bara lämna Nelson hemma och sen gå till elin. Men jag var först tvungen att göra lite saker, sen tyckte jag att det var typ försent.min söta kusin

en anna öt kusin

Alla kusiner som var där., pluss mig och linnea

Tjej kusinerna

The gang going to the lekpark

haha jag gungade

Linnea och jag är ju såå fina
     
haha vet inte om nån av bilderna blev bra..

Gottgott

Ute i skogen efter regnetNu funderar jag på att skriva ett kaptiel i kärleksboken somska in på tisdag, men änså stressigt eftersom att i morgn ska jag på kalas.
/IDA

Morgondagg/IDA

tråkigkväll, men i morgon händer det mer

ikväll har jag typ inte gjort något., Jag tänkte gå till Elin men jag orkade inte, Så jag har typ sett på TV hela kvällen.
HAde lite tråkigt så jag tog på mig mascara(som jag aldrig brukar ha typ) och tog lite bilder på mina ögon sen så kom det läppglans på mina läppar också, det smakar jättegott, tog också bilder på dom. Men ina av bilderna blev bra...

Imorgon blir det kasnke ut med Nelson och massa hunder på morgonen, om jag orkar, hoppas jag orkar, det skulle vara kul. sen under dagen blir det städa, skriva kärleksboken, fixa i ordnign till mitt kalas, hahah, vi ska typ grilla och äta massa gott :) Jag fyller inte år förän på tisdag, men släkten kommer imorgon, och hemma kan vi typ inte heller fira på min födelsedag. Jag har typ massa träningar och tråkigt.

Nu funderara jag på att gå och lägga mig, eller skriva kärleksboken. eller första jag ska lägga in Elins header på hennes blogg


Det kommer i alla fall vara soligt i morgon.

/IDA

Hund kurs

Imorse, halv tio åkte jag, mamma Nelson i väg till hörnefors. Vi kom till statoil där vid tio.där pratade mamma med nån och sen förljade vi efter en bil till nåt idrottshus, eller vad det var. Det var typ bara gamla där. Där skulle vi på nån rallylydnads kurs. Det är typ en ny hund sport. Vet itne hur jag ska kunna för klara det. kanske gör det sen.

jag var där hela dagen och gick banor, mormor kom också ett tag. i slutet skulle vi gå en riktig bana. Det gick väl ganska bra.
Hon som höll i det tyckte att ajg skulle forätta med det, för hon typ trodde att det skulle gå bra för mig i tävlingar!!kulkul, så mamam ska få skriva ut skyltar så jag och nelson kan bli bäst på det där.

När det var slut så for jag och mama till mammas "glutenkompis". hon var itne hemma då, men vi ringde så kom hon och vi fikade. hennes barn bjöd mig på godis, så sjukt söta barn!

Nyss så var Elin och Elina här och vi hoppade studsmatta och firade ELINA, hon fyller 15 idag! Hon fick örhängen av oss! Hon har fått en coolt ny mobil som hon tog kort med, JAg hade inte med min kamera så jag kunde inte ta kort :(

       
     


Lite typ mobbade bilder.  JAg vet att min kläder ser lite ut som dom gör.

/IDA

Dokumentär inifrån


 Tänkte bara lägga in dom här filmerna innna jag går och sover.

/IDA

Busigt

Träningen gick bra. Nu har vi ett nytt sätt att få slut på all energi, Sanna. KAnske ska testa det med oranga. 'Hahah vi får se om jag får.

Efter träningen cyklade jag Hem poch Satte mig och skrev klart bokrecentionen och skickade den och Brevet. äntligen gjort! så skönt. nu är det bara kärleksboken och so saken som ska in nästa vecka. och båda lärarna har skjutit upp det till tisdag i stället för måndag, TACK! Ni gav mig typ 24 timmar extra!

har ganska nyss kommit hem från Elin, det var bara jag och hon, fast det var ganska kul. hihi.
Vi typ dansade omkring till nån VM hockey låt som var typ för 5 år sen. och vi hoppade studsmatt. OCh elin plattade mitt hår, och flätade det. så nu har jag platt, och två flätor som typ går bakåt. Vi var lite busiga :P

När jag kom hem kom jag på att jag glömde mina nycklar så jag var tvungen att gå tillbaka och hämta dom. fast elin gick och mötte mig, TACK!

Imorgon ska jag i väg det är hemligt vars, kommer kasnke blogga från mobilen där i från om jag hinner. annars kommer text och bilder när jag kommer tillbaka.  jag tror jag bloggar på vägen dit och tillbaka.

snart tror jag att jag sak gå och lägga mig så jag orkar gå upp i morgon och fara i väg:)

/IDA

Stan med elin

Nu sitter jag på dojon. Samma kom nyss hit och jag också. Elin och jag var nyss på stan och köpte prepa till Elina. Hon fyller 15 i morgon:) jag och elin åt också. Var utvingen att äta middag. Vi grunh också och kollade också när min faster kom åkande på en motor cyklel. Sen fick mamma min kamera på jagkan inte lägga in bilder från kvällen för mamma ska så jagkan inte lägga in bilder i kväll om jag inte får lana Linneas kamera. Vi kan ju hoppas:) nu ska jag och samma byta om på vi kan träna:-) /ida

Tråkdag

Skola har jag typ inte gjort nåt speciellt. spelade brännboll på håltimmen. Efter biologin fick jag kaka av mathea:) gott gott.
efter skolan for ajag snabbt hem, senfor jag till Ica där jag mötte Lisa, sen for vi ner till moppe saken. Det var sista gången i dag. Eller på lördag ska man köra. men jag kan itne då, ni får se vad jag ska hitta på då :) så jag ska få köra om två veckor i stället. hoppas det går bra så.
Jag har testat att göra nåt test till provet men fick max ha 6 fel för att få godkänt jag hade 7 fel, men då hade jag inte pluggat nåt.

nu på kvällen har jag typ bara pluggat tyska, till provet i morgon. Det känns inte så bra. jag får väl gå dit och hoppas på det bästa.

Nu ska jag gå och läsa ut engelska boken som det ska inte en bokrecention på i morgon, kan typ göra den på lektionen i morgon tror jag.

Vi får se om jag lykas blogga nåt från mobilen på skolan i morgon. Jag gör det om jag hinner. DEt kan hända att inte det är så rättstavat. men det är det inte det jag skriver nu heller.

/IDA


Blogga från mobilen

Jag har kommit på att jag kan blogga från mobilen. Jag har gratis internat på mobilen på det går går bra. Jag vet inte hur rätt jag svävarför när jag slitit en bit på följar inte skärmen med på det jag skriver nu ser jag inte vad jag skriver. Jag skulle bara kolla om det gick det här. Och det gjorda det. Nu kommer jag kunna blogga från skolan.

Pluggpluggplugg

Efter skolan kom Elina hit och vi hoppade studsmatta medans vi förkördevarandra på tyska glosor, Jag kan typ inga.
Vid halv 5 var hon  tvungen att fara för ajg skulle på träning. Jag höll på att komma för sent. men jag hann precis. Idag och resytan av onsdagarna til sommarlovet är jag hjälp instruktör. Jag tycker det går ganska bra. Träningen efter var wille typ hjälpis. Det är tur att han tycker att jg var Rorlig när jag var mindre.

EFter träningen pratade jag med lite folk, sen cyklade ajg hem. Hemma så typ ringde jag mamma, dom var på skolan och grillade med Lucas klass, Jag kom dit för att äga ut dom på brännboll men när jag kom dit så hade dom spelat klart och alla var på väg hem, så jag gick hem med Mamma och nelson. Jag visade mamma att jag kan gå fint med Nelson, Jag är bättre än henne på det nu

HEmme nu har jag pluggat tyska. Jag har också hunnit skriva ett engelskt brev som ska in på fredag, jag vet int riktigt om jag är helt klar. men har i alla fall fårr början.


ELINA! vi är bäst på att plugga!

Nu ska jag gå och läsa ut engelska boken så  jag kan skriva recention i morgon!

/IDA


...

Jag har just kommit hem
Tårarna rinner
Allt dåligt som händer känns som det är mitt fel
Jag hinner inte med något
Jag måste plugga
Allt är så jobbigt just nu
Jag skulle vilja lägga mig i sägen och sova i 5 år, hopppas att allt blivit bra då.

Jag kan inte glömma
Jag kan inte glömma allt vi gjort
Kan inte vara skita i det
Var jag än far tänker jag på det
Och tänker, det kommer aldrig bli så bra igen
Du kasnke kan skita i det
Bara ha kul och inte tänka alls
Det kan inte jag
Jag tänker hela tiden
På allt kul.

Jag förstår inte varför man ska tänka på det
Man ju en bara ledsnare
Det gör så man saknar allt bra
Man bli inte gladare av det precis.

Allt är bara sämst nu
All skola som stressar
Alla människor
Och Du, som inte gör allt bättre precis.

Jag är inte sur eller något, bara ledsen.

/IDA


Stackars groda

Idag typ Vanlig bräntis onsdag. JAg och Agnes hade nästan bara tyska. Så glad jag är Att låten på hennes MP3(?) inte går och ta bort.

Jag cyklade hem med tua julia och marina. Vi såg en Död groda. TYp alla inälvor var utan för. Den hade typ blivit överkörd av en bil. stackars gorda.

Strax kommer Elina, vi ska plugga Tyska på Studsmattan till min träning är. Tyskaproven är ju dom jobbigaste! blä.

/IDA


ointressant.

JAg har typ precis kommit hem från träningen . Den var typ roligt. jag och sanna låg ner och läste japanska i typ 20 min. hahah, vårt uttal kanske inte är det bästa. Men jag tror jag kan vad alla tekniker heter nu. det är ganska duktigt av mig. Och den här träningen var vi itne så jättetrötta heller så då var det ganska kul.
Jag var tvungen att vänta på pappa i typ 10 min. När jag hade suttit och lyssnat när nåra pratade i typ 20 min så gick jag ut och det typ regnade mycket. MEn pappa kom typ samtidigt när jag kom ut så jag hade tur.

Efter jag kommit hem har jag typ kollat på hund saker som jag ska vara med på. JAg ska vara med på en kurs om typ Rallylydnad, nån som vet och kan förklara bra vad det är?
Och i skultet av maj ska jag typ vara med i en utställning. Hoppas det går bra för mig och Nelson. Första utställninen!

/IDA


Idag typ

Jag trycker inte om prov. Blä! Vi hade två i dag. Ett musik. Det gick verkligen inte bra. Jag kan typ ingenting på musiken. Jag tror inte jag får bra på det provet. Får väl i alla fall hoppas att jag klarar det,
Jag hade läs och hörförståelse prov i tyska också. Det gick bättre, hoppas jag.

Efter skolan for jag och Lisa hit och Hon åt en macka och jag åt mat sen cyklade vi ner på stan och hade den där moppesaken. Fick fick glass när vi kom dit och sen så pratade någon som hade varit med om en MC olycka så han var förlamad typ mycket, det var typ kul att höra han typ skrämde ihjäl mig. Det är ju sant. men det är itne så mysigt... att typ sandpappra benet, och han visade en bild på när hela han var uppskuren så man såg hela hans ryggrad.

Närjag kom hem från det så VAr alla hemma, det trodde jag inte, jag trode dom hade åkt iväg til posten. Då kunde jag fått följa med om jag skulle hoppa ver ju-jutsun. man jag kan inte missa den. då kommer itne ajg klara graderingen. så jag for inte dit, vet itne hur kul det skulle varit, jag vet typ inte vad dom skulle göra där.

strax ska jag gå ut med Nelson The dooogg. Sen så är det träningn om ett tag också.

/IDA


Lite efter

JAg är lite efter med bloggandet eftersom att det förra inngället har tagir ett tag att göra och så...

Men i alla fall. igår morse så for vi och tog en spruta mot nåt som fästingar har. vet itne riktigt vad det var. Vi gick typ Genom hela sjukhuset för att komma dit vi skulle ta sprutan. Vi var typ tvungen att sitta och vänta i en timma innan vi fick ta sprutan, under den tiden gick jag Och linnea och tog kort på roliga onödiga saker..


Vi skulle gå mot "K"

för att man ska kunna hitta på sjukhuset

Linnea

min tröja

linneas sko

Jag, HElt inne i ett mobilspel

Vad säger Linnea? vad tänker jag?

For sen till skolan efter sprutan som jag inte tyckte gjorde ont. Jag hade precis missat en lektion, jag kom när dom gick ut från klassrummet. Så skolan var som vanligt efter det. jag vara bara jättetrött. typ satt och sov på biologin... hoppas ingen såg mig.

EFter skolan for ajg hem och åt sen skulle jag träffa Lisa på Ica så jag for dit sen cyklade vi ner på stan dit vi ska ta moppekörkort. det var typ roligt där. vi fick typ ett ton böcker till. jobbigt.


Jag kom hem vid 7 och resten av kvällen pluggade ag till att musik prov vi har i dag. nu ska jag ta och kolla i genom det i gen. Vill också Kolla på glosorna på tyskan. men det är itne lika viktigt. fast vi har tyska pruv i dsag så,  men det 'r bvara läs och hörförståelse prov.

Nu ska jag kolla igenom det lite snabbt sen far jag till skolan.

Lördag och söndag

Jag har inte hunnit skriva förän nu..

På lördag kväll kom Elin till mig när jag höll på och städa. Jag tog på mig lite kläder som jag hittade på golvet och såå. Det blev kanske itne så snyggt. Tua kom också hit och vi satte upp tältet och la in alla saker som vi skulle fixa till senare när vi kom tillbaka från ica. Vi for först till Tua, hon skulle typ hämta något. JAg hade fortfarande på mig lite udda kläder.
Vi cyklade till ica och köpte frukter till ansiktsmasker  vi hade tänkt göra på kvällen. Vi köpte också godis såklart. Jag har fortfarande kvar nu.

När Många hade kollat på mig lite snett typ för mina kläder cyklade vi till Tua och Åt rabarberpaj som Elin gjort. Det var jättegott och jag hade massa marsankräm(?) på också. Vi hade lite kul. Jag höll fast tua och kitlade henne medan Elin tog kort. Förlåt tua men det var lite kul.

Sen for jag och tua hem till mig och Elin kännde sig typ sjuk och hade nästan feber så hon skulle inte sova där som vi hade tänkt tidigare. Jag och tua fixade alla liggunderlag och sovsäckar som vi fixade i hop och så. sen la vi oss där och typ läste nån bok jag och Lisa hade tagit på torsdagen sen läste vi också nån ecotidnig som tua hade med sig. Typ innan  vi somnade Lyssnade vi på min Coola MP4 med coola låtar. Och det var typ katter som bråkade utenför tältet lät det som. eller var det ett litet barn som skrek. men det tror inte jag. men det var lite läskigt. Vi somnade kanske vid 1 så det blev inte så sent. OCh det var inte alls kallt heller i tältet fast det var nollgradigt ute på natten. men i tältet var det typ varmt.

På morgonen vaknade vi vad 9, pappa var ute och jobbade så vi frågade honom vad klockan var för min mobil hade dött under natten.

Vi typ vaknade och hoppade lite studsmatta och Vid 10 ringde vi Elin och sa att hon skulle komma med frukost till oss. Kaffemjölk och mackor. Det var gott. vi satt i tältet och åt. sen plockade vi typ ihop allt förutom sovsäckarna som vi tänkte hoppa studsmatta i. Typ precis när vi hade fått på oss dom Började det regna så alla saker vi hade hängt ut var vi tvunga att ta in och hänga på stolar i stället.

Det skutade regna så vi hoppade studsmatta ett tag, sen skulle min mormor och morfar komma så vi skulle plocka ihop alla tältnings saker och tabort dom så vi skulle kunna ficka i uterummet. Typ när min mormor och morfar kom gick Elin och Tua hem. Vi åt lunch med dom fast jag hade precis ätit frukost.

När mormor och morfar for hade jag ringt ola(han jag ska jobba för) och jag skulle cykla ner på haga och kolla vad ajg skulle städa. det tog typ 5 minuter att kolla på det så jag cyklade nästan bara fram och tillbaka.

När jag kom hem var jag tvungen att hjälpa mamma och pappa och bygga vårat cykelskjul. det kändes som att man byggade ett pepparkakshus fast väldigt stort. jag var bara tvingen att stå där och hålla i en vägg. Ganska tråkigt och jag ville gå till Elin

Tillslut fick jag gå där i från och gick till Elin Där vi hoppade studsmatta och gjorde kullebyttor och hjulade i gräset och massa det var kuligt. Vi var också duktiga. vi krattade en bit av hennes gräsmatta också för att det skulle vara skönare att ligga där. men vi hann aldrig det för tua kom och dom fixade ansiktsmakerna som vi tänkt göra kvällen innan . men vi hann aldrig. så det fick bli då istället. Elin åt kyckling då också så jag och Tua tjuvsmakade också. Jag kom påa tt jag inte skulle hinna äta hemma innan ajg skulle på träninga så jag och Tua åt på great wall. Elin följde också med.

Vid halv 5 åkte jag ner på stan till träningen. Det gick mycket bättre den här gången än förra. och jag var mycket mer förberädd också. och det var roligare tekniker också. så jag tycker det gick bra.

När jag kom hem gjorde jag typ ingen ting. Men typ klockan 8 for jag och tua ut och sprang. Vi sprang en liten omväg till Icamariehem. Där träffade vi Julia marina och typ deras kompisar. Jag och Tua köpte 4 godisar och råkade få lite extra pengar så hon gick och köpte 3 godisar till. Vi sprang hem också. när vi var typ ganska nära hem selade vi inte en film som jag ska lägga ut sen. hinner inte nu.
Efter springen duschade jag och sov, så trött ajg var. och så trött jag är nu.


Tua, när vi skulle cykla till ica

Elin :)

Jag, min fina klädsel, när vi väntade på tua  på väg till ica

Sak till ansiktsmaskerna.  typ vad som är bra för vad.

Ida dansar omkring på vägen

Ida och Tua

Elin och Tua kollar vad vi ska köpa. Elin har min jacka på sig

Tua och Elin

Tua  och Elin

Tua och hennes katt och Elin

CoolningarnaTua och Katten, hemmma hos tua

min fina sjal

Vad gör Tua och Elin?

haha, vad är det här?

Elin på väg hem till sig och vi på väg hem till mig

Ida och Tua i tältet

sött vi sover

Ida och Tua i tältet, när vi hade vaknatIda tjockar sig

medans hon försöker höra vad klockan är på radio

Tuas polly

Det var varmt i tältet, på insidan av väggarna

Tua då

Tua hoppa studsmatta. Den där snön är den ända som är kvar på vår gräsmatta nu. Den är nästan borta nu

Frukosten

Nelson vill också ha mat


Tau flyyygger

haha Tycker den är lite cool.

Hemma hos Elin hoppade vi ocksåElin flygerIda också

Elin sitter typ i luften

gaggamojjan som vi skulle he i ansiktet

Tua

Elin

Ida

Ida och Tua

Ida Elin Tua

MiddagenFina vi är

Julia kom också och sa HEJ

Elin Tua Julia

Fin man är när man springer

Sprang i skogen

Det var lite gejjigt

Ida springer med nelson

ankdammen

Tua och Ida sprang

Vi gick till ett vattenfall sen
Massa bilder!

/IDA

Har verkligen inte tid.

Jag har inte hunnit skriva något i dag. Det har gjort så mycket. Det är igentilgen bara nu jag haft tid. men nu är det ganska sent och jag är jättetrött så det blir bara lite snabbt nu så skrivar jag långt md mycket bilder i morgon nångång.

Igår
Vi for till Ica
Vi åt gottgott hos Elin
Vi tälta

Idag
Vi vaknade
Vi åt frukost
Min mormor och morfar kom
Jag kollade på det jobbet jag ska ha
Mamma pappa och Jag byggde "pepparkakshus"...
Hoppade studsmatta och hjulade och stog på händer hos Elin
Tua kom
Vi gjorde Ansiktsmasker
Elin åt Kyckling
Ida och Tua åt ute...
Ida tränade orange mon
Ida och Tua sprang
Ida duscha

Gjorde ganska mycket och har itne suttit vid datorn föränn nu typ... så bilder och mer text och så kommer i morgon någång. händer mycket då också men jag ska se till och hinna.

/IDA

nånting snabbt

Har inte riktigt tid att skriva nu. men jag kan säga att jag har varit på ju-jutsu saker från halv 11 till tre. Efter det var cyklade jag till Axtorpet och mötte Tua som skulle köpa glass. följde med henne och på vägen kollade jag hur jag ska jobba... Jag ska fara dit och kolla mer i morgon. JAg for sen tilll tua som satt och åt glass med hennes pappa. Vi for hem till mig och hoppade studsmatta med Elin sen gick vi ut med nelson. Sen gick typ alla hem och jag åt. Sen har jag fixat i mitt rum och strax kommer Elin och tua så ska vi ut och sätta upp tältet och typ äta paj och såå. Kommer ha kameran med mig!!


SAnna efter alla träningar i dag, med hennes glasögon

Tua äter Glass

Tuas lilla katt

Nu kommer tua när som hellst och vi ska ut och sätta upp tältet vi ska sova i. Elin är här nu och väntar på att jag ska städa klart..

/IDA

Nagellack

Gick till elin vid halv 9 kanske, vi typ såg på tv och sa till tua att hon skule komma. Kan skriva till bilderna.


vi åt chips

Elin Åt chips

ida ser på Tv när hon sitter vid datorn

tua kom

Tua och Jag har lite tröjor

Elin med sina nagelprylar

tufffelin

Elin

Tua skrattar(hoppas det var okej att jag la ut den här bilden, säg till annars)

Elin Fixade mina och Tuas naglar. inga bilder på dom :(

Det kommer att videoklipp imorgon som vi spelade in i kväll

nu måste ida sova, JAg ska upp tidigt i morgon, har träning typ hala dan

/IDA

studsmattan på gräsmattan nu!


Först var vi tvunga att kratta i hop alla löv

sen satte vi ihop studsmattan

sen hoppade Jag och Linnea

Hoppade mer

sen kom elin och tua

Hopp hopp

en kulen nattnattnatt..

ansiktsmasker

Tua!

Elin, med ansiktsmask

Ida: vad är det här?

Tua

/IDA

stugan fram och tillbaka

Idag tidigt for jag mamma och pappa ut till stugan. Vi for ut och kollade, gick lite på isen och det knndes inte rikitgt säkert att gå där, det var öppet på vissa ställen och på andra ställen var det väldigt mörkt. Så vi gick inte över.
Vi for istället till Farmor och farfars stuga. När vi kom dit såg vi bara Farfar sitta utomhus. vi typ pratade med honom om deras nya båt, och efter ett litet tag kom farmor också ut och pratade med oss. Vi gick in och fikade. så mycket gott farmor har. När vi skuille gå släppe vi ut nelson tidigare än när vi gick ut, så när vi gick ut var han bort. bus vovve. han kom till baka snabbt i alla fall.  sen åkte vi hem.

Det är så fin väder ut så jag tror jag ska gå ut och plugga lite i solen.

Måste bara säga att jag typ har fått jobb! :)

Nu ropar Linnea på mig och säger att vi ska sätta upp studsmattan så jag ska gå ut och hjälpa henne!

/IDA

Valborgmässoafton

Jag skulle möta Lisa på ica,så jag for dit och väntade, när hon kom så cyklade vi ner på stan.Vi gick omking och till typ många affärer jag köpte ett linne och Marsvinsmat, köpte också massa godis. Och vi köpte var sin mjukglass, så gott, men man får ont i halsen. Eller är det bara jag och Lisa som får ont i halsen av att äta glass? Man typ börjar hosta..
Vi råkade få två pajer på mcdonalds, skulle bara ha en...  duktiga vi var. och lisa tyckte inte äns om den så jag fick två.


LISA
'
LISA

LISA

LISA äter glass

åretsförsta mjukgglass

Ont i halsen:(

Typ så for jag kom hem från stan skulle vi fara och äta middag hos nåra. så jag hann bara hem innnan jag skulle i väg igen. Vi åt grillat och massa gott. nångång efter jag åtit for ajg och Elin till campus och typ satt där i två timmar.. Det var inte så roligt och jag typ hade inte nåt blod i min fot när jag skulle gå där i från så jag typ haltade..
Tua ringde och sa att dom var hemma hos hemme. så Elin for dit. och jag cyklade dit vi hade ätit midag och då åt jag efterrätt, glass! jag fick jätte ont i halsen...
Hemma hos dom hittade vi typ en "karlson" ut kladnad elelr vad man ska kalla det.  så ajg tog på mig den och for till tua och kom in springadnde och sjöng "karlson karlson värdens bästa karlson"  jag trode dom skulle skratta, men dom bara satt där och ba, vi ska typ fara nu... aja, alla for ut, Marina och Julia for hem, Tua gick omkring och jag och Elin cyklade omkring och typ hade kul. 
Typ ett tag efter 12 skulle Elin hem, så jag for dit vi åt och var där till alla for hem.

'
Lek på baksidan

lucas och nelson

Det var soligt i dag

singstar innan mten

elin köpte sockervadd

karlson klickar på knappen på magen

så snurrar det där bak

julia och marina

Tua

Jag och Elin pangade lite...

/IDA

RSS 2.0