valborgmässomorgon?

Jag har varit duktig på morgonen.
Jag har
Skickat in en grej som man skulle gjort i går..
Jag har sprungit med Nelson, Inte så jättelångt för när jag hade hunnit en bit hade jag jätteont i magen. Jag hade glömt och ätit innan jag for ut.
JAg har Tränat ryggen. Det var inte alls jobbigt så jag måste gjort nåt fel men jag vet inte hur, eller gjorde jag rätt och bara har blivit jätte bra.
Jag har dushat
Jag har ätit frukost,

Nu ska jag
ringa Lisa och kolla när vi ska cykla ner på stan.
Hänga tvätt
Tömma diskmarskinen
Fara på stan nångång


Nelson springer!

Nelson gick ner i vattnetmin söta hund

Måste stanna och ligga i snönSpringa i kapp Ida

ida...

/IDA

Brännboll!

JAg och Elin togcyklarna och cyklade till skolan, där var Marina och Julia och nåra till, känner inte direkt dom. Vi spelade brännboll, typ 5 personer. När typ någroa for så frågade vi nåra som stog och spelade basket om dom ville vara med. det ville dom. Sen stack alla andra förutom jag Elin och dom där killarna. efter ett tag kom Tua också!! kul kul. Vi spelade brännboll tills dom stora tuffa killarna skulle gå hem och lägga sig.
Då cyklade vi ner till Ica och Elin och tua köpte choklad och något att dricka. Jag gav dom en krona var så fick jag smaka lite, hade inte mer än 2 kronor med mig.

Sen for vi vidare och typ sjöng. Haha vi hade lite kul, eller hur var det med det? Sen vid 11 skulle typ alla hem, så jag for hem dåå.
Inga Bilder:( min kamera har lagat på min säng och sovit hela kvällen:(, i morgon lovar jag bilder:)

/IDA

Duktigt Ida

Idag, fick jag veta att jag kunnde hjälpa till med tränignen i dag, jag hann det i alla fall. den blev lite konstig, jag hade bara typ 3 min på mig och veta vad jag skulle hjälpa till med. Jag fick hjärnsläpp varje gång jag skulle visa något så ala "barnen" tyckte typ att jag inte kunde nånting. När jag typ kom i dit så Sa en kille fjortis till mig, han ba: vad gör du här, fjortis? haha, oj så förvånad jag blev! JAg är inte van att bli kallad fjortis. Det gick väll brapå träningen, berömde många! och efter träningen satt jag ochpratade med riktiga tränaren och typ bara pratade om alla tekniker också, jga pratade med honom i typ en hlv timma om alla som var där och såå. dom var väldigt pratglada och det var typ jag som skulle hålla koll på större delan av barnen, han skulle kolla på dom som skulle gradera och ajg på dom som inte ska gradera.

Nu snart, ska jag fara och spela brännboll med typ mång. Elin Marina, julia och typ nåra till, vet inte vilka det är men några i deras klass typ.

/IDA


Majblomma

Jag har en maj bloma som häner på min jacka! Den är Finfin i år, typ helt rosa!


Idag när jag slutade hade jag räknat ut att jag skulle vara ledig i 103 timmar! Jippi! Nu är det inte riktigt lika många timmar kvar.. men ändå många

/IDA


Tisdag

Sammanfattar skolan
första lektionen SO, jag gjorde inte så mycket skrattade mest med Agnes som lekte med powerpoint. Hennes redovisning kommer vara så kul. Jag han inte börja med min för jag inte kan Powerpoint. Lärde mig lite idag med Agnes. När jag kom hem så upptäckte jag att vi har ett nyare powerpoint plus att det var på engelska. Någon som kan det bra som vill hjälpa mig med en redovisning om Ungern? JAg fattar nästan ingen ting av det jag har hemma nu.
Sen var det Musik och vi skulle spela. Jag skulle spela trummor och man skulle typ missa den första eller nåt, fattade inte. Det gick i alla fall inte så bra.'
Lunchen Tog jag och Lisa cyklarna hem till henne. Det regnade lite då. Hon skulle skicka sin Svenska sak till sig själv så jag gjorde mackor till lunch medans. Vi satt och åt dom sen hörde vi att det börajade spöregna.och vi kunde itne vänta hemma hos Henne heller för det var itne så länge kvar tills vi började så vi var tvungna att cykla till baka till skolan, vi var jätteblöta då..
Tyskan hade vi en vikarie som vi ska ha resten av treminen. Vi brukar ha honom som vikarie. han har typ varit militär så han hör inte så bra och så.. men vi skulle bara plugga till prov så det gick bra.
Sen var det svenska! huvva. det var redovisningar. Det känndes som min redovisning var för kort och typ att jag sa massa fel och så. och jag var sist så jag hade slutat skaka av typ nervositet och typ bara satt där och väntade och lyssnade.
Idortt som är sista lektionen fick vi slippa för vi typ hade vikarie och vi visst inte att det var ute gympa och så, så vi slutade nästan en timma tidigare.

Efter skolan började jag med en grej som ska vara klar i morgon, nu är den typ klar så ajg gör klart den i morgn och skickar.
Sen var det gitarr. Jag gick med Elin, hon följde mig hela vägen. JAg har en plan på hur vi ska göra nästa gång! den får man veta dåå.  På gitarren spelade jag The rose och sång til friheten. det gick typ bra:)

Fick skjuss hem av pappa, det var sista gången nu. jag får gå eller cykla sen.

ett tag efter maten skulle jag i väg på träning. Tränignen var typ rolig. det var typ första gången jag var pigg. Det känndes också som att vi körade ganska seriöst också. när träningen var slut så skulle jag dammsuga hela Dojon (träningslokalen), det gick ganska snabbt. Medan jag väntade på att pappa skulle hämta mig. hantog ett tag på sig så jag stog och pratade med min tränare och fick veta att han gick på min skola förut och har bott typ granne med Tua ( det är inte långt bort från mig). han hade också en av dom lärare jag har typ nu. det var lite kul

Nu ska Ida gå och ta bort alla saker från hennes säng så hon kan gå och lägga sig.

/IDA

Skola igen

Idag var det första skol dagen på över två veckor. Först var det lov och sen prao. Det blir typ inga läxor i veckan för vi går inte torsdag elelr fredag. Så snart är det Helg igen
Skolan var typ som vanligt, inte så roligt. Men dagen gick ändå väldigt fort.

Ikväll For jag och spelade brännboll, Jag och Mina kompisar( elelr typ alla som var med) Mot Linnea och hennes kompisar. Det blev lite konstigt för jag tyckte att alla som var där skulle få vara med. Så på mitt lag blev vi jättemånga för Linnea ville itne ha fler på hennes lag. Det var typ Kul. jag hade med mig nelson och han har itne riktigt fattat att man ska springa snabbt och sen stanna. Han typ går så jag fick dra med honom och i slutet fick han gå i sin egen takt. ett tag inanna 8 for typ alla hem. Jag och Julia och nåra till stannade och jag och Julia väntade på Marina som skulle komma. Sen när hon hade kommit var vi där ett tag sen ringde Tua och sa at hon också skulle komma så vi väntade mer. Islutet började ajg frysa om typ händerna så när hon kom stannade inte jag länge. cyklade hem ganska snabbt.

Nu sitter jag och skriver på en svenska grej som ska redovisas i morgon. jag är itne nöjd än.. Tror itne jag kommer bli det heller. Men JAg får se Hur det går i morgon när jag ska redovisa. hoppas det går bra, fast jag tror itne riktigt det.

Bilder tog typ Julia några med min kamera. Men jag orkar inte lägga in dom på datorn nu. Jag vet itne var jag lagt min kamera heller. Dom kanske kommer i morgon på morgonen.

Nu ska jag gå och skriva snyggt så jag kan läsa det jag skrivit när jag ska redovisa

/IDA


årets första!

Idag såg jag årets första fjäril. Jag sprang efter den och försökte fota. Men den bara flög i väg.
Igår också såg jag årets första humla. S¨åg den bara lite sabbt den flg nästan in i mig, sen flög den i väg.
Jag har också fått årets första Myggbett. jag vet inte rikitg när. men nu sitter jag och kliar hela tiden. Jag tror att det är två tilloch med, och längst ner på benet, Blä på myggbett!

/IDA

Nelson Kan cykla

Just innan Elins träning slutade tog jag cyklen och Nelson och cyklade ner till skolan. Cäntade på att Elin skulle komma ut. På skolan var det massa som spelade Brännblogg. så vi gick dit och satte oss på en bänk ochtittade. Efter ett tag tog vi och var med. Vi började på ute laget. Elin tog en boll innan vi skulle byta så vi fick vara inne.Jag stog typ sist i kön. eller Jag och Nelson. När det var min tur att slå Fick Nelson gå til Elin och jag fick i väg bollen. Jag verkliger suger på brännboll. När den flög i väg och alla började springa skulle den som hade brännbollsträet fara.. Lite tråkigt, vi fick inte se hur det gick för mig.

Jag och Elin hade inte lust att åka Hem så vi for till Axtorpet. Elin hade 10 kronor och jag fick två klubbor av henne. Va snäll Elin är. Vi ringe Tua och kollade om hon skulle till hennes pappa snart. Det skulle hon. Så vi satt utanför axtorpet och väntade tills hon skulle komma. Till slut kom hon och vi började cykla hem mothennes pappa sen forsatte jag Nelson och Elin Hem till oss.

Det är så skönt att kunna vara ut på kvällen med typ lite kläder. Jag hade bara en Tjock tröja på mig. Nu känns det verkligen somatt det inte är långe kvar till sommaren! Jag längtar så sjukt mycket! Det ska bli så  bra med 4 dagars helg nu också. Kanske far ut till stugan typ sjlv på Torsdag, är ledig dåå!! och snart är det ju Sommarlov.


Elin Köpte klubba till sig själv

Och en Till mig

Elin Tycker om klubba

Elin är Cool

Nelson är tuff

Elin Tycker om klubbor

Elin älskar klubbor

Ida och Elin <3 axtorpet

Elin Tycker om tuggummin

Vilken ska Elin Välja först?

Hon väljder Den gröna bara för att härma Ida

Tua kommer cyklande

Tua Kom


/IDA


Stugsöndag

Det blev stugan i dag. Ingen kompis.Idag var jag dukitgare än i går. Idag har jag hjälp till mer än i går. Det var väldigt fint väder idag också, blåste kanske lite mer.


Ida tvättar fönster
   
Klickblider
 
klickbilder
 
klickblider
 
klickblider
 
klickblider
 
klickbilder

steker i solenmin fina skoDet var fin väder

Mycket fin väder

Vi såg fåglar. Den här sjöng för oss när vi åt.

Man är fin

Mamma sågade.

Ida sågade också

Fluga

Ida

Ida och Nelson

Det här gjode pappa. Man ser inte vad mamam gjode men det ligger där!!


/IDA

är det?

Är det farligt om man har blåa prickar på tungan?
Är det?

/IDA

Mys kväll hemma hos Elin

Jag for till Elin just innan 9. På bordet stog det godis, chips, och saft. Det var ljus lite överallt. Det var bara jag och Elin i kväll. Tråkigt. DEt hade ju varit roligare om vi hade varit fler. Men så blev det inte. Vi satt och såg först på slutet på robinsson. Sen blev det jag vet vad du gjorde förra lördagen. Sen såg vi nån film på 3an tror jag. Jag tog och for hem vid 11 för jag började känna mig trött. Nu är jag inte särskilt trött.


Gottgott bordet

Elin äter chips
Imorgon tror jag att ber bli stugan ändå. Det blir någ ingen kompis. och vi ska fara tidigt om jag ska fara. Då kanske jag blir klar med svenska saken som egentligen ska vara klar på tisdag. Men jag får se vad som händer. dom ska i alla fall väcka mig och kolla om jag orkar. Jag kan ju fara dit och sova där typ hela dagen som i dag.Det var ganska skön ligga i solen och sova.

/IDA

En solig dag i stugan

Vi for till stugan tidigt och jag var jättetrött. Det Var Soligt när vi kom dit, inget att klaga på. Jag hjälpte nästan inte till något när jag var där. Jag åt, jag sov i solen, Tränade ch busade med Nelson, Jag hjälpte till lite, men att bara lite brädor.

Idag har jag hört något jag alldrig hört förut. Jag hörde när Snö och is smälte. JAg kan inte beskriva hur det lät. Det var helt tyst runt om mig, elelr nårga fåglar kvittrade. Jag stog ute på isen och lyssnade man hörde ett ljud som jag inte kan beskriva! Det var coolt. Om jag ska dit i morgon ska jag göra om det. så på isen som håller på att försvinna och lyssna.

Jag hade med mig kameran så jag tog bilder på lite allt möjligt.

Bilder är roligare än text, eller?


Jag skriver om vad kärlek är, fy så svårt det är

Mamma och pappa jobbar på

Min Egenlska bok. Inte bra.

Men man måste läsa den ändå

Nelson ska hämta en leksak

min söta hund ligger i solan och njuter

Man måste bli borstad ocksååHärligt att kunna gå i linne på isen

Isen smälter...

Nelson tittar fram

Ny blå färg på dörren

Några fglar såg jag också

Lite närmare

När jag kom hem såg jag att vi fått blommor.

Vi åt grillat i dag igen. Kyckling och ris men nån sås på. mums

Så går det när Linnea tar kameran av en.

Imorgon om jag ska till stugan får jag hoppas att någon kompis vill följa med. annars stannar jag hemma eller jobbar med något som ska vara klart någon gång.

/IDA

sista dagen

Idag var det sista dagen på praon. Veckan har varit jättekul! Så många barn jag har lekt med. Jag lärde mig alla namn till slut. Det var lite jobbigt när det var nästan lika stora blonda pojkar. Men nu sitter dom kvar i huvudet.
Idag på dagis var det stor sjung också. så vi gick upp till skolan med alla 5åringar och satte oss i gympasalen. Linneas klasss och 4an och 5an uppträde. Det var Abba tema på storsjunget så dom klasserna hade olika abbalåtar och resten av låterna var på svenska, typ border jacob och mamma mu. Efter stor sjunget gick jag och Elina och åt. Vi hittade ett bord som det inte kom någon till medan vi åt. Det var ganska duktigt för annars har vi varit tvungna att flytta oss till ett annat bord varje gång. Måste bara säga att det var en liten kille på dagis som hade klätt sig fint i dag bara för att det var sista gången jag skulle vara där han hade en jättelen träningsoverall typ. Han var ganska söt för han ville itne ha dom kläderna som hans mamma lagt fram, han skulle ha finare kläder, dom var vekligen fina.

klockan tre for jag hem efter att sagt hejdå till alla barn. Det var en tjej som sa att hon ville att jag skulle komma och hälsa på henne för att jag visste var hon bodde. efter det så for jag han Gick ut med Nelson och Gick till Elina. Vi fikade Glutenfria muffins. Jag trodde dom skulle vara jättetorra men det var dom itne. Dom var goda. Vi såg ockås ganska okonsentrerat på en film. Och Elina ramlade framlänges på stolen. OCh hon låg där och skrattade. Jag är vekligen trött jag somnade hemme hos henne menans hon gick ner ett tag, då är man trött.

Middag år jag vid 18, vi åt grillat! det är så sjukt gott med grillad. och bakad potatis till. sen var det tänkt att jag skullle fara och träna. Men träninen började 10 i sju och jag och Sanna hade itne  pratat så mycket om det så jag ringde dit och då kunde hon inte. Och den träningen kan jag inte fara på själv så jag fick äta lungt sen hänga tvätt. Både tangentbordet och musen hade slutat fungera där nere så jag fixde det och ringde ELin och kollade också en sak om filmerna vi har fixat med Hennes bror. Men det fungerar fortfarande inte. Jag sa till Elin att jag snart kunde komma till henne.

Innan jag gick i väg till Elin så visade Linnea att det finns fina kläder i utklädningslådan vi har coh alltid haft. Hon hade hittat en Tunika som det står "NOPROBLEMS!" påSom jag har på mig nu.hon hade hittat en blommig väst och en vit tröja.

Nångång kom jag till Elin vi åt lite glass och något annat och såg på "talang" och sen "berg flyttar in" och började se på "killbill" innan jag höll på att börja sova. när båda var trötta tog ajg cykeln hem och har suttit vid TVn.

I morgon Har jag typ tänkt att fara i väg till stugan. Vi ska typ bygga altan då. Jag tror jag ska dit men vi får se.jag har inte med mig nån kompis än. Men då kanjag ju ligga påaltanen och sova/sola tills jag blir pigg och orkar göra något. För det ska ju vara fin väder i morgon. MEn inget är säkert än. Imorgon får man veta


Nelson the dog

Ida puh
Nu har jag haft med mig kameran med jag har itne tagit så många kort. Imrogon blir det många!! Spelar ingen roll vad jag kommer göra jag måste ändå ta kort.

Nu ska Idapuh lägga sig i sången så hon inte somnar här. Godnatt!

/IDA

Tips tack

Det blev inte så tidigt i kväll heller. Jag behöver sova. Snart är det ju helg så då kasnke jag får sova lite mer än nu. Jag har inte sprungit heller, jag har itne börjat med nån skol grej än. Det suger. Vill bara bli klar med allt. 

Jag verkligen hatar att städa. Det är Det tråkigaste som finns typ. Det äna jag behöver städa är typ Kläderna som ligger på golvet. Under veckan gör jag ingenting. Det blir bara mer och mer kläder på golvet. Så Efter nårgadagar så har jag en hel golvmatta, av kläder. JAg vill inte plocka upp varje dag. För dte kommer jag bara skjuta upp som jag gör med allt annat.

Är det någon som har nångon smart idé på hur jag ska göra för att ha det renare så när jag ska städa är det bara att dammsuga? Skullle vara jättesnällt för jag Hatar kläderna på golvet.

/IDA

Så trött

Idag, var på dais. det var kul, vi gjorde inte något speciellt. men ajg tror att jag ska bli galonbyxor-på-tagare. Tog på typ 17 bran sina galonbyckor och gula västar så man ska veta vilkan avdelning dom är på. Så hade inte vi när jag gick där. Men det var ju för ett tag sen.. I slutet av dagen så frågade jag Maggan lite frågor till svenska och SO uppgifterna. Det gick typ bra. Funderar på att börja göra dom uppgifterna idag. så jag vet om jag måste fråga något i morgon. Men får se.

EFter dagis for jag hem gjorde ingenting, Sen Blev jag "ovän" med Elin. For i alla fall till Ica med Elina och Elin, Nelson fick springa medans vi cyklade. JAg for hem och lämnade Nelson och följde med Elin hem till sig. Där åt jag en bit blåbärskaka och typ en pannkaka... åhh så tjock jag känner mig nu. Mamma försöker övertala mig och springa också. Mär hon kommer tillbaka. Får se vad som händer måste nästan göra något, antingen springa eller SO/svenska sakerna. och det känns som jag har hur mycket som hällst efter den här veckan.

Nu måste jag städa. Så sjukt tråkigt. Men det är egentligen bara kläderna på mitt golv. OCh den här gången tror jag att ajg ska lägga alla kläder i tvätten. Annars brukar jag typ ha dom på klockar och så, men då ligger dom på golvet dagen efter och jag är så lat att jag inte orkar ta upp dom.  då i helgen kasnke jag kan kolla i genom min garderob och viker i hop alla  kläder där som ligger hullerombuller. 

Jag är så sjukt trött! Jag har sovit för kanske 20 minuter sen. JAg sov inte länge för pappa ropade hela tiden att jag skulle gå och städa. Men jag fick i alla fall 5 minuter ostört och efter dom skulle jag gå och städa. Men jag la mig i sängen ett tag och sen satte jag mig här. Är fortfarande jättetrött  försöker bli pigg, Hög musik! Hoppas jag hinner städa klart innann mamma kommer så kasnke jag springer med henne. om jag orkar. Men om jag är ute Blir jag ju piggare.  Får se hur det bli vill egentligen bara gå och lägga mig nu. Men det går ju inte. Kanske om en timma. Men då kommer jag itne hunnit något. som jag skulle vilja hinna.

Tyvärr inga bilder. Men kameran har stått här vid datron hela dagen

/IDA

innan klockan 20

Jag har lyckats. Jag gick hemmifrån innan 8. JAg tycker det är ganska duktigt. När jag typ skulle gå var klockan 10 över 7 så jag skulle suttit hemma i typ en timma till om jag inte kände att jag behöver göra något. När jag är Hemma sitter jag typ vid datron hela tiden. Jag Gör typ ingenting när jag är hemma. Idag har jag faktist varit duktigt. Jag lagade mat. Jag lagade Potatisbullar. Kanske inte så svårt eftersom att dom ska vara inne i ugnen helatiden. Med jag Stekte också blodpubing. Vi hade itne så många potatisbullar så då fick pappa och Lucas det i stället.

Ikväll HAr jag typ hjälp Elin med sin blogg. Sen satte vid oss vid TV:n Tua ringde mig någongång sen gick vi till henne ett tag.Elin skulle ändå hämta sina filtar som har varit där länge och jag ville ha min byxor. Så vi var där i kanske lite mindre än en timma för hon skulle också äta där. Jag gick hem en bit med Elin sen gick jag hem själv. Det är jättekallt ute. Gick och frös hela tiden.
Jag hade tänkt att Träna min Dumma rygg i kväll. Men som jag ska träna måste jag stå på knä. Jag vet itne så duktig i morse jag skrapade upp båda knäna och lite på en hand... Men det gör ont om jag står på knä nu. Imorgon ska jag göra det. får jag härda. Pluss att jag har träning då. Jag vet inte rikigt om jag ska på den. Jag tror itne Sanna skulle dit. Så jag får se. Om jag är mycke pigg och mår bra och så kanske jag orkar fara ändå. MEd det tror jag inte.

Imorgon ska vi kanske på picknink också. Kanske. Vet inte vilka det blir eller om det blir något. Men det skulle vara ganska roligt. Och det skulle vara bra väder i morgon också. Men vi får se imorgon hur det blir.
JAg har tyvärr inga bilder nu, orkade itne ta några. ovch jag gjorde ju inget speciellt så fanns inget att ta kort på.

Jag funderar på att gå och lägga mig tidigt någon dag. Det blir inte idag i alla fall. Att typ gå och lägga sig kl 9 skulle vara sjukt skönt. Får se om det blir i morgon. för sen är det ju helg. Nu är det vara två dagar kvar. Sen är det två dagar till skola. Tur att vi itne ska göra något speciellt på skolan då. inga prov i alla fall. Det är ju bara 3 dagar vi går då. JAg är Ledig både torsdag och fredag som är första Maj. OCh då är det inte länge till jag fyller år. JAg har ingen anning om vad jag önskar mig. jag ska i alla fall ha ett stort kalas, typ "barnkalas" med massa balonger och jätte många männinskor. Men det får vi se hur det blir.
 
Men nu har jag tänkt att snart gå och lägga mig så BArnen tycker jag är rolig i morgon också.

/IDA

bara bilder?

Orkar inte skriva något typ. Bilder kommer i stället

Jag och Nelson följde Elin en bit.

Jag och Nelson går

Nu smälter isen.

Elina på våran lunch!

Nu ska jag ta och gå till Elin. Tror  att det blir baka där :)

/IDA

Ju-jutsu

Tränignen gick väl så där. Innan den var jag typ less på allt orkade ingenting så jag var itne jättepeppad på att fara precis. Kom dit exakt när den började typ. Jag trodde att jag skulle komma försent när jag satt i bilen. men jag hann. Träningen typ var jag halv konsentrerad. Vi fick i alla fall inte så många skrattanfall. Kanske var för att bara jag vet trött. Inte Sanna. körde bara massa gamla tekniker. Och jag har kommit på att det inte är många träningar till vi ska gradera. Vi ska göra det på nationaldagen... 6 juni.

nu vet jag att jag kommer till hösten träna några barn. Vet inte om jag kommer ha dom tillsammans med Sannna eller inte. det får jag typ veta då.Jag vet inte heller vilket bälte dom kommer ha. Man jag vet att det är barn. Så roligt

JAg tror jag ska sova nu. Måste ju orka Leka med Barnen hela dagen i morgon också!

/IDA

Gitarr!

När jag kom hem från dagiset satte jag mig vid datorn. och gjode ingen ting. vid 4 kom elin hit och vi for ner till Tua. Sen foir vi ner till min gitarr. D4et gick väl bra. det vara bara lite snöigt i skogen och såå.


Tua och Elin i skogen

ELIN

TUA

TUA

Nu ska jag försöka ta mig till träningen. Jag tror jag får veta till vilka jag ska vara hjälpinstruktör. ska bli kuligt!

/IDA

Morgonpromenad!

Godmorgon godmorgon

Jag tycker jag har varit ganska duktig. Jag gick ut med nelson i morse. Följde Elin långt. SÅ i eftermiddag ska hon följa med mig till gitarren!


ELIN!

Jag coh Elin.Man är fin på morgonen
 
Min Lilla hund!

Han är ganska söt

/IDA

Knäckebröd!!!


Hahaha:)
Elina så kul Man kan ha. Det är bara och köpa lite knäckebröd!!

Elin som vanligt

Klockan 19 skulle jag vara på Rehab center och kolla ryggen. Det gick typ bra. Fick mnya övningar. Måste träna det bättre så jag slipper ha ont i ryggen.

Vid halv 9 kasnke for jag till elin. Vi gjorde typ ingenting. satt framför TV:n och datorn. Eller det var mest jag framför datorn., jag har skaffat Facebook. Sen var jag tvungen att kolla lite saker om Nelson, jag ska typ gå nån test träning med honom och sen kanske vi ska utställa honoom.
 
Jag gick typ nyss hem. Jag har inte hunnit göra något i alla fall...


Elin Tycker om min kamera. Mitt djur på facebook!

Elins Storebror. Elin tycke om min kamera!

/IDA

Prao

Första dan på praon. På för middagen gjorde jag verkligen ingenting. Eller jag stog och pratade med Elina och Stina. Sen gick dom in med sina avdelnignar. När vi gick in var det samling och sen lunch. Då gick jag och stina till skolan och åt. SEn spelade vi nigger med sexorna. Jag måste verkligen ha någon talang i det. Jag vann en gång och var typ alltid med till slutet.

Efter lunchen gick jag tillbaka till dagis och då var det vilostund. Då läste dom en bok. Jag kom in mitt i den så jag fattade inte riktigt. allt. Sen var jag en väldigt rolig leksak... JAg kände mig som ett träd och  dom var små apor som klättrede överallt!

Efter for jag hem  till elina och vi bakade chokladbollar och gjorde cappuccino(BLÄÄ) och såg på tv. Och vi hade väldigt kul med kameran vi ocksåå.


Havregryn

skära Smör

Gegamojja!

Uch så äkligt det var.

Många chokladbollar

Så tjock man är

Sista chokladbollen

ELINA!!

Nu ska jag ta och gå till elin ett tag.

/IDA

Påsklovet

Nu är påsklovet slut :(. Det har varit kul. Men vi har inte hunnit göra alla saker vi hade tänkt. men det blir väl snart ändå. Men skolan börjar inte riktigt än. Alla 8:or på skolan har prao. Jag och Elina ska praoa på Förskolan. Lite synd att vi inte kommer praoa på samma avdelning. Jag praoar på Lingonet och hon på hjortonet. Men det ska bli kul. på Lingonet är det i alla fill en Dagisfröken kvar sen jag gick där.

En dagisfröken när jag gick där hette Inger. Jag vet inte om hon är kvar. Men när jag var liten kom jag på ett rim om henne. kommer fortfarande i håg det.


"Inger ringer telefonen springer."
 jag vet inte om man ser det på den här bilden. JAg bara snabb ritade den nyss.

/IDA


Lungt som vanligt

Ikväll har jag inte gjort särskilt mycket.  tua kom till mig nångång. ett tag senare gick vi till Elin. Där åt hon sin Middag, Managrynsgröt. Vi såg först på Wipeout den kvarten som var kvar när jag och Tua kom dit. sen såg vi på söndagsparty, hette det väll. både jag och tua gick hem vid halv 10. Tua hade sin cykel här så hon gick med mig. Elin följde också med.

JAg och tua hade väldigt kul med Våra kameror.
Kolla Hennes blogg för att bilderna som Hon tog.


TUA

Tua kommer hem till Elin

Tua skrattar

Tua är Fin

Elin är Fin

Elin äter med sked

IDA är Fin

Elin

Ida är fin i profil också

Tua

HE EJ UT FACE BILDER /TUA

Fin

Ny näsa

Tua

/IDA

Stugan i dag.

Mamma kom in och väckte mig just innan tio. MArina ringde ungefär då och frågade om jag skulle med och bada. Det blev massa ring hit och dit. men till slut blev det att ingen skulle fara och bada. Jag hade nästan bestämmt mig innan hon frågade att jag skulle till stugan med mamma. pappa var redan där.

När detvar slut med ringadet hit och dit så blev det sestämmt att Elin skulle med till stugan. hon hade typ 30-20 min på sig att göra sig klar då..

När vi kom till stugan högg vi lite ved. Vi Byggade två brygglängder till. Vi gick runt halva ön. Vi ville inte gå runt hela, för på en Sida liggar det ett dött rådjur, eller det är bara sklettet kvar. Vi Gick till kojan ett tag och jag vet nu hur jag ska bygga två nya våningar i sommar. Jag ska göra det så fort jag får några gamla bräder som ingen behöver längre om det blir några sånna i sommar. Det kan jag ju hoppas på.


Elin högg ved

Nelson åt pinnar

MOA

Moa med famlij kom på besökNelson sprang

Elin Borra som vi sa

/IDA

I går i stugan

I går var Jag tvungen att ställa väckar klocka hemma hos julia så jag skulle hinna fara till stugan. Jag vakna kl 8 höll på att somna om. Mamma smsa 20 över 8 och sa att dom kommer kl kvart över 9. låg kvar i soffan som jag sov i ett tag till. Elin vaknade vid 20 över 8, typ 10 min senare försökte vi väcka Julia som låg och sov i en annan soffa. Hon vaknade tillslut och då gjorde vi frukost. Jag började bli lite stressad när det var 20 min kvar tills dom  skulle komma och hämta mig och jag hade itne packat elelr något. men jag hann.

I stugan byggade vi en till brygglängd. så nu blir det en längre brygga än förra sommaren.

     
Min söta Hund!

Det var soligt den dagen

Byggde mamma och pappa, satte dit glas i dag :)


/IDA
Hos Julia

Hos Julia


Öppnade Julia Paket

Blev Glada

Skärde Pizza

Åt Pizza och Drack Dricka

Julia Testeade Alla Fördelaedags Presenter, Badmössan från Marina och Tua Örhängen från Alice Kofta från Mig och Elin

Var Snygga

Bytte Bartteirer

Trängdes i Köket

Jag och Alice var Fina

Lånade banarer från garannarna

Vispade grädde

Bakade Tårta

Sjöng för Julia

Såg på Film

Nu ska Tua och Marina Hem

ElinJag och Julia sov där

/IDA

alltihop

Alltihop som hänt i går och i dag. kommer i morgon just nu orkar jag inte.
MEn min fredag och lördag har varit roliga. fredagen var ju roligare.

Bilder laddas in på datorn nu. Men jag orkar itne sitta och he in dom på bloggen och jag orkar itne skriva heller. Men det kommer i morgon, på morgonen. JAg kanske ska till stugan imorgon också. Men jag ska blogga på morgonen ändåå!!

/IDA

FEST HOS JULIA

Jag Elin cyklade till axet och mötte Julia där. Vi cyklade ner på stan och typ gick omkring lite till Tua och Marina kom, Dom gick ifrån oss för dom skulle köpa present till Julia. När dom hade köpt det dom ska ge ikväll. ringde dom så fick Julia gå med dom. och jag och elin letade present till julia. Det gick ganska for. Vi visste vad vi skulle köpa.

snart kommer elin hit för att vi ska gå till Julia. Hon ska typ ha fest ikväll. ska bli skojsigt. Jag och Elin ska sova där, Tua kanske ska sova där. och marina ska vara där på kvällen. Vi ska äta pizza och typ se film. Lite jobbigt att jag måste i väg i morgon på morgonen, om inget ändras.


Tre glade tjejer

Och en som inte vill vara med
/IDA

GRATTIS JULIA!!!!!

Ja    hon  leva,

 ja  hon  leva, 

ja  hon  leva  uti  hunrade år.

Javisst  ska  hon  leva

javisst  ska  hon  leva  

Javisst ska  hon  leva  uti  hundrade  år


(klicka på varje ord så kommer en bild upp)


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN FJORTIS ÖNSKAR IDA


/IDA
Bilder från i går kväll

Det är min kamera som inte mår så bra. tråkigt. Men det som var fel var att en bild hade filfel. Jag var för trött i går för att komma på det då. Men nu är bilderna på datorn så jag kan lägga ut dom.
Jag funderar på att köpa en ny kamera. Någon som vet någon bra kamera som inte är jättedyr?
Men problemet med om jag köper en ny kamera kommer bilderna troligtvis itne kunna vara på den här datorn( den är itne den nyaste). Det är den här datorn jag sitter mest vid så då kommer det bli mindra bilder. Men det ska vi hoppas på att det inte blir.

Aja, bilderna från i går kommer här!

När Elin lockade mitt hår

JULIAA
'
Elin Julia och Marina

julia

Tua

Elin Marina Julia

"Jag måste fly" julia
'
Elin och Marina lite Julia

Julia skulle Hem

Sen skulle alla andra också hem

/IDA


Josies tävling

Det är tävling på Josies blogg.
 Man kan vinna en otroligt snygg chemise från den här hemsidan.

Den finns i röd, rosa och grön!

/IDA
Tråkigt

Hade ingenting att göra under hela dagen. jättetråkigt. satt typ vad datorn och inte orkade göra nånting. Vad 4 for jag äntligen i väg. jag gick till elin vi såg på TV och hon lockade mitt hår. Mycket hårspray i håret. håret blir så äkligt av det. Jag åt hos elin. vi åt nån grya med fisk, tror jag att det var. den var god.

 

EFter ett tag for vi ner till marina. Julia var där. Och tua kom samtidigt som mig och elin. Först gjorde vi ingenting, alla typ sprang omkring eller satt vid datron, och vi spelade in en film på marina som hon inte vill att jag ska lägga ut ska nog vara snäll och itne göra det heller. tua var tvungen att fara och äta efter ett tag. typ då gick vi in i typ marinas rum och satt på en säng. Vi Lekte med dockor och hade lite roligt. Tua kom tillbaka ett tag senare och vi pratade om vår lilla plan att cykla till min stuga och typ vara där nåra dagar. Hoppas alla kan!Sen såg vi på "rika vänner" som slutade vid kl.11 och då for jag Tua och Elin hem

 

Har suttit hemma ett tag typ framför TV:n och typ tråkat.

 

Kan inte ladda in några bilder. Inte så kul.  Dom vill inte ens in på den här datron. I morgon kan jag testa på någon annan dator. Så får jag veta om det är fel på den här datorn, Min kamera eller sladden. hoppas det itne är kameran som är fel på. Men jag misstänker att det är den, den vill inte alltid göra som man vill. iblan kan man inte ta kort eller klicka nånstans. man kan inte ens stänga av den.

 

om ni vill se bilder i kväll eller om det inte går ladda in bilder för mig alls så finns lite bilder på Tuas blogg (klicka kommer du till ett nytt fönster med hennes blogg)

 

/IDA


Jag och Elin

Igår, eller kanske i förrgår det var. hade jag och elin lite kul med några bilder jag snabb photoshopade om.
Här kommer dom!

/IDA


innan klockan 12

Innan klockan 12 har jag hunnit vakna, ätit frukost och sprungit.
ör mig blev det inte så mycket springa. Jag kunde typ inte andas ibland så det kännes ädå bra att gå.Och vi hade ju Nelson med oss så jag kunde ju gå med honom en ett i skogen. Elin, som också var pigg och sprang med mig. sprang lite mer. hon sprang på elljusspåret när jag gick bland träden. Det var typ 2 grader och snöade. Det var massa snö i spåren så man trampade snätt ofta. det var inte så kul. Men det känns bra att varit ute och rört sig i typ en timma på morognen, så nu är jag jätte pigg :)

/IDA

picknickbrudarna

Lite kul medans vi hade vår picknik

Picknickbrudarna del 1Picknikbrudarna del 2En tam Fluga


/IDA

Kort

Jag har nyss kommit hem från min Ganska trötta vän Elin. Först var vi här ett tag. Vi gick till henne just innan 9. vi tänkte se grey´s anatomy hemma hos henne. Men 5:an var svart...Lite tråkigt. I stället spelade vi kort. ett tag var hanns bror också med. när vi hade spelat nårga kortspel började jag lägga patienser och hon skulle försöka lista ut hur man skulle göra. Hur gick det Elin?
När vi var för trötta gick vi upp till Nanna, det var iskallt ute. och jag fick sågspån i ögat. har typ fortfarande kvar det. Sen gick vi in i gen och såg på tv. på 3:an. Elin var itne så pigg... så jag gick hem för ett tag sen och satte mig här.

/IDA

Norsjö Idé och Design

Jag och tua skulle fara med Marina och kolla på tapeter till Tuas nya lägenhet. vi cyklade dit ganska snabbt och kollade på tapetarna och på glov. vi hittade fina! cyklade hem till Marina och åt lite "lunch". stuvade makaroner!
Dom följde mig hem en bit när jag skulle hem.

Just nu sitter jag här och elin på min säng och tar kort,

Bilder från eftermidagen


Tua på var till Norsjö idé& design

mina och tuas skor

   

skruv vi hittade på vägen

   


Marina lagar mat

'

kissekatt


Tua


Tuas Öga


Tua genom titthålet


stuvade makaroner


Tua Äter ur kastrullen


Marina också

/IDA

Fika med TUA

Idag nångång Kom Tua hit. Visste inte riktigt attt hon skulle komma, Men det blev ju en glad överraskning. Vi bakade chokladbollar, Vi skulle gå på picknick. Visst inte rikigt vart. tänkte gå upp i våra grannars koja. Men då kunde vi inte ta med oss Nelson. Så det blev inte det. Det blev att fara till skolan i stället. Vi satte oss på en bänk och fikade och nelson låg brevid och kollade på oss. Typ samtidigt som vi kom dit kom det två killar som typ skulle spela basket och bänken vi satt på var typ på basket planen. vi funderade på att ge dom en chokladboll. tua skulle fråga. kommer film på det sen när hon laddat upp den. vi gav en till en som kom med bil som typ skulle jobba där. Han blev jätteglad. då blev jag ocksåå gald!


Baka uten recept

Ganska gott blev det, men lite mycket smörFika

på skolanHan som körde bilen fick en chokladboll

och dom här fick negerbollerSöta Tua fryser

/IDA

Jag förstår inte

Jag trodde det skulle gå bättre. Men fan det går ju inte alls. Allt bara inte Vill som jag vill, känns så jävla jobbigt allt. Jag vill bara må bra igen, vara glad som jag brukar. Inte vara så här. det här är Fan det värsta som kunde hända. det SUGER!
VArför ska man behöva må så här dåligt så här jävla länge. Jag vill vara glad jag vill må bra. MEn det går inte. Jag tänker på allt hela tiden. Varför ska man tänka på allt bra. det gör ju det ju bara värre. saknar det som varit bara mer. Jag förstår inte att man måste behöva må så här jävla dåligt. KAn det inte bara vara i typ en dag sen är allt bra igen. nu är det ju typ 2 fan veckor. Det känns inte som det kommer bli bättre på ett tagheller. Fan jag vill bara vara glad, men det går inte. allt glatt har redan varit... Det känns itne som att jag kommer må bra på ett JÄVLIGT LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNNNNGGGGGTTTT tag!

EFter regn kommer solsken, eller? För mig är det i alal fall ett Jävligt långt Regn, ellr jag vet itne om det är regn långre. kanske storm, orkan?

/IDA

Elin, Julia och Marina.

Jag började inte göra något förän klockan 9, Först hade jag tänkt att gå och möta julia och marina för dom skulle till Elin och jag skulle också dit. men dom glömde ringa mig. så jag fick gå en sväng med nelson själv. Sen gick jag till elin, kom dit ett tag efter 9 vi hann inte göra något, Julia ochj marina skulle typ fara 10. Sen slppade jag och Elin. Vi såg bara på TV. Sen började hon göra sig i ordning för att sova så då känndes det typ som jag borde gå hem så det gjorde.
Det var en lugn och kanske inte roligase kvällen, men.


Julia och Marina.

skriver kärlekslappar, eller?

Elin tycker om hästar

Marina!

Nu var det dax att gå hem!

/IDA

Stugan

i morse skulle vi fara till stugan, efter 5 min sa jag, hallå det här är inte vägen till stugan. Jag fattade inte var vivar på väg förän vi stannade på k-rautas parkering. Mamma och pappa skulle gå inte och köpa något så jag linnea och lucas satt kvar i bilen och väntade och väntade och väntade. när dom äntligen kom ut komm dom med en bräda... sen for vi till stugan. där var både Farfar och Tomas. AJg vet itne riktigt vad nån av dom gjode, men  något gjorde dom. Tomas for ganskasnabbt. Men farfar stannade till typ 4, HAn fixade vår nya flaggstång.

Istugan var jag duktig. Jag spikade på brädan som mamm och pappa köpte. 'Jag spikade på lite tak på, jag vet inte hur man förklarade, tror det kommer bild kanske man förstår. Jag Linnea och Lucas byggade en brygglängd. Jag var och busade med nelson, Lekte top model på en stor stan mitt ute i vattnet.gjorde eld och lagade mat. Duktig Ida.

   
Spika

kärringön

jag sitter på kärring önkamreran har hoppat ner i ett hål


 
bryggan vi byggde

taket över linnea hjälpte jag till att byggaDet var lite djupt när jag hade grävt en grop i isen

/IDA

Sov hos Elin

När julia hade kommit, gick vi inte i elins brors rum och satt och åt fruktsallad med daim medan vi såg på Barbie Rapunzel
sen Såg vi på nån film som Elins bror sa var bra inne in elins rum. Jag typ somnade ett tag efter ungefär en halvtimma och sov/vilade ögonen i en halv timma. Sen var det dax för Julia att gå hem så vi följde henne en bit. Då blv ajg lite piggare så jag såg klar den filem och vi började ar sex and the city, som var tänkt att vi skulle somna till, men då gick det typ inte att somna för mig så jag la mig åt andra hållet och somnade.

Imorse ställde vi väckarklockan på 8. Jag skulle hem 9 och Elina också. Till frukost år vi Pressad juice och mackor, sen var det att skynda sig hem så jag skulle hinna hem till 9 för då skulle vi till stugan. Jag hann.


Göra fruktsallad

Klar fruktsallad

E+E+I går och möter Julia

Julia kommer

Elin var först sur och inte ville vara med på kort

Nu Vill Elin också vara medDö Daim!

Elina vill inte vara med på kort, Ida vill vara med på kort

Julia tycker det är jättespännande

Elina flätade mig

och tyckte attt det blev två tummar uppBig E flätar Small eRapunsel

small e har fått flätor

Filmen vi såg senare!

/IDA

elina den fina och ida pida lingon skida

Elina vill att jag och hon skulle skriva ett inlägg tillsammans till elin Men vi kom inte på något att skriva så  det blir inte. Nu gick e+e gick och fixade lite fruktsallad. Nu aldeles starx ska vi gå och möta julia så ska vi gå hit igen... nu går jag och hjälper dom så vi kan möta julia snart!

/IDA

Plättar och SOL

Jag lyckades vakna tidigt i dag! och jag lyckasdes vara med nån innan tolv. Jag gick Ut med Nelson ungefär halv 11 och då följde Elin med. oj så morron pigga vi är! Vi kom hem till mig satta vi oss framför photoshop, Hade tänkt att fixa båda min och Elins header, men det ville inte riktigt som vi ville då jag gjorde lite bilder roliga, Ni får se dom när jag sitter vid rätt dator.
Julia skulle egentilgen komma, men det blev inte så, hon var tvungen att göra massa annat.
Jag och Elin gick hem till henne och lagade lunch till oss, Plättar, Med fruktsallad och Grädde. Efter som ingen av oss är särskillt förtjust i grädde ringde vi elina som fick komma och äta upp resten av grädden och lite frukt till. Vi satt ite i SOLEN och åt. Massa snö omring oss, men soligt och varmt var vi satt.
Vi stängde in Elin i en kanin bur, Elina satt på den så hon inte kunde komma ut och Hon flätade mig medans!

När det började bli kallt gick vi itne och på fick fotmassage och typ benmassage av varranda menan vi såg på topmodel.
Och jag vart sminkad av Elin, nu var det seriöst och en/ två fläta/or av elin, (det är typ två som går i hop).Men nu Har flätan börjar gå upp, Så hon får väll fläta en ny i kväll?

Vi tog 187 bilder i dag som jag nyss laddat upp på datorn, här kommer en del av dom

Laga plättar!

Vispa är kuligt

tjuvkika genom äpplet

steka plättar

Plättar är gott

Fruktsalladen Elin gjorde

Så här det det ut om Elin vispar grädde

Jag stekar plättar i min Fina klänning

Mumms

Gottgott

Ida och Elin äter

Tummen upp!

grädde på näsan

Och plättar på ögonen

Nanna i knät

Nu kommer Elina

haha Ligger i SOLEN och steker

Elina får en idé, Springa ut i snön!

Det blev lite djupt

lite små kallt om fötterna

bäst att springa tillbaka

Elina och Nanna steker

Hihi, Elina och Nanna igen

Det var mycket soligt idag!

Mönstret på min Fina klänning!

En Sipndel!

Elin är instängd!

Så fint elina flätade mig!

Elina skrev någor hemligt på Elins blogg, som inte riktigt var sant.

Det blev väldigt många bilder... aja ska fara till Elin nu

/IDA


Bilder

Lite bilder som jag tog i går kväll.

ELIN!

Julia-Kulia

Julia sminkar sig!

Julia sminkad

Ida sminkad

HippiElin

Elin hippi

Julia cyklar

Elin Med Nanna

Ida, allvarligtface

Elin Nanna

Elin drogad och Nanna mysa

söt Ida och Söt Nanna
 
Nu har jag och Elin tänkt att Fixa våra bloggar, när Julia kommer ska vi typ fixa hennes också.

/IDA


En slapp kväll

Jag åt god midag, En galssbåt till efterrätt, spilde choklad på mig som jag inte märkte förän det hade smällt gå två chokladfläckar på min tröja och en på mina byxor. Kläderna hamnar i tvätten när jag går och lägger mig.
 Efter maten ringde jag Julia och övertalade henne att hon skulle övertala sina föräldrar att hon skulle få gå ut ett tag. Jag tror jag är bäst på att övertala folk att övertala andra. för hon fick gå ut när jag hade ringt inte när Elin hade ringt.

Jag gick iallafall och mötte henne med Nelson  typ mitt emellan oss. vi gick hem till mig och lämnade min söta hund sen Gick vi till Elin. Där satt ajg och ELin och såg på tv medans Julia skrev lite på sin blogg. Sen sminkade vi oss och typ klädde ut oss, Elin hippi, jag fjortis( det är kul att sminka sig som det!) och Julia tror jag bara blev lite mer sminkad. sen gick vi ut, Julia skulle hem så vi gick till med henne hem till henne. Elin och jag gick sedan hm till henne igen.

Där såg vi film och elin masserade mig, fixade mina naglar hade på en ansiks mask på mig  jag bara låg och såg på TV. Nu kämmer jag att jag luktar på blåbär i ansiktet.
 Jag har bilder men min dator är lite som den är. JAg ska stara om den och kolla om det vill gå bättre då.
Eller har jag tänkt att gå och lägga mig nu, Jag hadde tänkt att vakna tidigt. och göra något tidigt, som jag hade tänkt göra i dag, men det blev inte riktigt såå. men hoppas jag lyckas i morgon i stället.
Då har jag typ tänkt att vara med Elin och typ Julia på morgonen. Elin kommer jag vara med, men jag vet inte hur det blir med Julia hoppas hon också kommar typ hit.

om det inte kommer upp bilder från ikväll kommer dom säkert imorognen, och om min dator itne vill  vara duktig får jag fixa det på en annan dator.

/IDA

Filmen

Klar med alla in spelaningar och har klipp ihop den!  Den blev typ bra.  Skulle vilja lägga upp den, men jag vet fortfarande inte hur jag gör. Nån som vet hur jag ska göra?

Filmen handlade i alla fall om att Lena blev kidnappad. Det var så sjukt kallt ute när vi spelade in så det gick ganska fort med scenerna. Det roligaste med att vi spelar in film är typ att klä ut sig (jag behövde inte klä ut mig :( ) och typ alla fel scener.
Jag tror det blir fler filmer under påsklovet! hoppas jag i alla fall, säkert med fler då också, Linneas kompisar och kasnke lucas ocksåå.

Bilder från in spelningen i allafall, det får ju itne att lägga upp filmen/IDA

Elin är här

Jag vaknade ganska tidigt i dag, men  jag gick ner i källaren och kollade vika somvar vakna och då fasnade jag framför TVn. Frukorten blav ganska sen, men god, jag åt brödet jag bakade i går. 

Elin kom till mig vid tolv, fårb dess har vi fixat min blogg! och Elins också. Vi har ringt Tua Marina och Julia också, dom ska komma när som hellst coh då ska vi spela in en film med Dom och Linnea kommer nog också vara med. Det är hon som skrivit allt för ingen  av mig eller ELin orkade inte. Så i dag blir det en till film. den blir nog lite mer seriös än den i går. OCh nu tror jag vi har mer tid på oss. så kanske inner med fler omtagningar
 
Jag vet fortfarande inte hur jag skul kunna visa dom på bloggen, Hjälp?Nu vill Elin att jag ska gå från datorn och vara lite mer social med henne.

/IDA

Elin och Tua!

Tua gick här i från för ett tag sen, Elin gick just innan. Vi såg filmen som var på 4 an. Det blev lite massage från elin under filmen, tack elin. sen orkade vi itne byta kanal från 4:an så vi såg början på black water. MEn den var för läskig med läskiga ljud och så så vi bytte till nånannan film. men då skulle elin hem och just efter det skulle tua också hem

Elin och Tua kanska har bilder på sina bloggar.  Tog inga bilder i kväll. Min kamera låg på min säng helakvällen. Jag orkade inte hämta den.
Jag har kommit på att jag har tagit mycket mer bilder sen jag började blogga. nu följer kameran med överallt jag går, inte överallt hemma och inte till skolan. men överallt annars. Men ikväll belv det inga bilder från min kameera..
 
Imorgon har jag tänkt att vakna ganska tidigt, Vill hinna mycket, men jag vet inte riktigt vad jag vill hinna... Kanske fixa ny bakrund och ny header. Kanske fixa så jag kan visa filmerna här på bloggen. men vi får se vad man hinner inann jag hittar på något med nån kompis

/IDA

Filmen

Jag sitter Här med Elin. Vi ser på en film på 4:an

Filmen vi har spelat in blev väl ganska bra. vi han inte göra om så många scener, men dom flesta blev bra. jag har klippt ihop filmen men jag kan inte ladda upp den. vet inte hur jag ska göra. Den vill inte laddas upp på youtube... hjälp tack!?
VI filmade in en till film.. om  hur jag bakar bröd. det vart inte direkt bra, eller jag har inte hunnit klippa ihop den. MEn det bli nångång det.

Filmen vi skulle spela in heter ju "Getern Bert och fjortisarna"

En passande bild!

Snart borde Tua komma och joina oss med en slapp skojsig kväll här hemma hos mig!

/IDA

Film

Nu blir det att spela in film. Elin Tua Marina och Julia och jag, Linnea kanske också är med.
Elin är här nu. Tua kommer aldeles stax och Marina och Julia kommer också snart.
Geten Bernt och fjortisarna! haha, Filmen koimmer när jag har klippt i hop den!

Påskafton

Pappa kom och väkte mig vid halv 11 och hoppade omking som en hare och sa att jag skulle vakna och leta påsk ägg. Dom sa att det var i tv rummet så det var inte så svårt att hitta, Ligger under filtar och kuddar.
Sen var det måla ägg dax! Alla målade 2 ägg var :)Så blev mamma och pappas ägg
Idag var det tänkt att vi skulle fara till stugan och sova där en natt men det var inte så bra väder vi hade hoppats på, så det blir inte det. Jag ska snart vara med Elin och kanske tua också. Ska nog ringa Elin och kolla om hon vill göra något nu.

/IDA

Drängen Gunnar 2


Ibland har man väldigt roligt :)

Godis halsband i håret

Det var ännu mer kalas idag. Vi åkte till mormor och morfar. Morfar gick med oss till ett ställe där det finns bävrar. Vi såg inga men massor av gnagna trän. Att dom orkar gnaga så mycket! många ståra träd låg nere, som dom hade bitit av.
Vi var ute i kanske en och en halv timma. Just efter vi hade kommit in kom kusiner också.
Vi åt jättegod mat där och hade massa skoj! Morfar fyllde år, Igår! Grattis i efterskott!

Att Bärvara orkar
 
Här eller                              här bor domHur många år är trädet?

Jag har en söt hund

Det var lite blött på vägen tillbaka

Mormor med Linus på Linjen tröja

Min söta kusin, JAg är lite avundsjuk

Ute och hoppa hopprep kan man också

Kinder ägg i ett stort ägg!

Nu har jag just kommit hem från Elin som jag har varit med ända sen jag kommit hem från mormor och morfar. Ingen annan kunde typ vara med.. Elin ringde och kollade men då kunde typ ingen. tråkigt. Men vi hade ändå väldigt roligt. Hennes kusin var där som är typ 8 år. Först sminkade ELin oss två. sen  spelade vi Yatsy. Kom tvåa!efter det gick vi ut till Nanna. Jag höll då att frysa ihjäl. is kallt. vi gick in och dom började spela kort medans jag låg under filtar och frös. Jag var med efter ett tag och då utklassade jag dom! Elin och hennes kusin måste varit väldigt trötta, båda skrattade så fort nån sa något. så fort det blev spännande blev det tyst och sen ett skrattanfall!. haha.  
Fin är man ju, Med Godis halsband i håret

/IDA

Man har roligt när man är trött!

Nu är det äntligen påsk lov! 10 dagar utan skola! JIPPI

Jag vaknade ganska nyss, Men jag har hunnit äta och, ja, skrattat. Jag tror att men har roligare när man är trött. För jag vet inte hur roligt det egentligen var, om man varit pigg och så./IDA


Skärtorsdag.

Idag sista dagen innan lov. En lång dag, Från 8 till 3 typ. Men det går ju ganska fort ändå. På bilden i dag blev typ några intervjuade av sr, en av dom var jag. jag och Annie gick in tillsammns. Han frågade vad vi skulle vi skulle göra och så... Nu hoppas jag att det inte bli jag som kommer med. Hatar min röst.
Efter skolan cylkade jag hem med Elina, Tua, Julia, och Marina. eller vi tävlade. Mitt lag Vann!

Jag och Elina for hem till mig och hämtade färger och for sedan till Elin och började göra påsk kort.

Pysselvekstan igång!

Det blev 65 st, (det där är inte alla)

Elina innan hon skulle på träning

Jag åt något jättegott hos Elin sen forsatte vi med korten. och började gå och dela ut korten

Så fina såg vi ut!
Vi var ute och gick i typ 2-3 timmar. ändå kvar kort... men vi började frysa för mycket så vi gick hem.
ELina kom till Elin ett tag efter vi hade kommit dit! Haha Vi hade så kul! Vi smikade till oss lite och så. Som det oftast brukar bli när man har tråkigt.Jag brukar verkligen aldrig ha smink!

Känner knappt igen oss

"Asså Jag måste färga om håret"Elina

"OMG det ser nästan Natuligt ut!" Elina haha

Oredigerad! Den blev så när vi tog den!


Ledsen eller?

/IDA

Barnvakt!

När jag och Elin kommit hit började vi göra påsk kort. som vi måste forsätta med i morgon. Visst är det då man går påskkärring? Vi ska i allafalll göra det. inte förgodiset. Bara för att göra människor glada och önska dom glad påsk. Det är ju bara puls  om man får nån godis som man kan tjocka sig med medans man är ute och Bli glad för amn gör andra glada.
Vi pysslade i kanske 45 min. Det hinner itne bli så många kort på det om man gör dom så fina vi gör dom.

Elin som inte ville vara med på kort

Pyssel är roligt

Önskar jag alla!
Elin gick vid kvart över 4. Nån gång då skulle min kusiner komma som vi skulle vara branvakt till. När dom kom kl 5 skulle vi också pyssla. Göra påsk kort och finger kycklingar. Det blev inte så många bilder då heller. Men dom blev fina med många kycklingar. Efter ett tag var det mat. Då väntade alla kusiner på att vi skulle göra något kul. Dom ville spela tjuv och polis, Gå ut till lekparken, dom ville inte att vi skulle sitta och äta ialla fall.  så när jag ätit klart blev det Tjuv och polis, men tvn var i gång i bakrunden så ingen var särskilt intresserad av spelet. Så vi skultade spela. Alla killar gick ut och körade med Lucas radiostyrda bil, eller var det är för något. JAg Linnea och Klara var inne ett tag och spelade memori. Vi gick ut när dom hade varit ute och vi fick test köra den och vi plaskade i vatten pölar. Vi gick in och då fanns det inte så mycket att göra så flobber(tror jag att den heter) var i gång på tvn nere. Uppe såg jag och Klara på Pippi
Långstrump. bara för ett tag sen kom dom och hämtade allihopa.

Här målas det

Fingerkycklingar

Bra resultat

Memo

Här spelas det Memo

Klara lånade kameran och tog lite egobilder på ossute och leker

Busunge

Plaska är kul!

Dansa till "hot n cold" på bobster!

Nu ska jag ta och kolla om jag kan alla länder till provet i morgon, alla floder, alla hav, alla huvudstäder och alla bergskedjor.

/IDAonsdag

Idag, Onsdag. Typ inget hände på skolan. Jag Annie och Agnes hade bild i tyo lite mer än en och en halv timma. Jag har egentligen inget att göra på Bilden så jag gjorde Påskkort. finfina blev dom. Jag cyklade hem med Elin, Sen gick jag förbi henne med Nelson och hon följde med mig hem för vi ska göra mer påskkort så vi kan gå påskkärringar.

Elin och Nelson utan för Elin

Nu ska jag och elin pyssla

/IDA

Efter Gitarren

Efter gitarren gick jag till nån affär Där dom sålde Mopedhjälmar. Pappa var där och väntade på mig, Vi skulle inte köpa nån nu, Men det blir väl snart
Jag tror att jag inte så krångla till det så mycket och köpa nån "cool" så det blir någ en hel svart när jag köper en, Om det inte finns rosa!
dom hade ingen  spegel, iallafall inte som vi såg, så pappa tog kort på mig när jag testade olika hjälmar. Men dom bilderna är inget att lägga ut.

När vi kom hem hade Linnea lagat mat, Korv och potatis. Men för mig blev det bara potatis. Jag äter inte korv. Jag tror jag har ätit det för mycket, När jag var mindre var korv min favorit mat. I alla fall om det jag hade skrivit på en matsedel jag gjort är sant. det var korv varje dag på den.

Jag hade träning i dag... Jag och Sanna borde inte träna på Tisdagar. Det är för sent. Vi slamsar runt hela tiden, vi gör illa oss oftast en gång per teknik. Men det är inte så mycket vi gör illa oss. Igentligen borde vi inte träna alls. Men det är så otroligt roligt att träna så vi kan inte sluta. Nu har vi också tror jag anmält oss till att vi vill bli hjälpintruktörer till någon barn grupp. Eller så skulle vi prata med den personen. Jag vet inte riktigt. Efter påsklovet och så får vi väl veta hur det blir.


Min gitarr, tagen av Linnea
 
/IDA

Tisdag = Gitarr

Idag, skola, typ inget speciellt. Eller sista lektionen Idrott, kanske inte mitt starkaste ämne.Men det är sådär halv kul ändå. Vi hade volleyboll. Det är jag inte särskillt bra på heller, MEn det är typ roligt. Tänk i sommar på skolan spelar man, haha otroligt kul.
Som vanligt på tisdagar har jag gitarr, Jag är inte speciellt bra alla något, hinner oftast inte spela hemma heller,. Det blir nån gång då och då. Elin följde mig nästan hela vägen till gitarren, det tar kanske 40 min att gå (inte så jättefort). Vi hade otroligt kul. Och vi kom på hur sjukt kul vi kommer ha i sommar också. Nu hoppas vi bara att det går för alla! då blir det perfekta starten på sommarlovet!


Alla Bilder på vägen till gitarren

I alla fall har jag en ganska rolig gitarr lärare, När jag kom till musikskolan såg jag hon som har gitarr innan mig gå ut, så jag tänkte, jag hinner perfekt. När jag kommer till salen där jag spelar är det helt svart. "Men var är han, han hade ju nyss hon som är innan mig," tänker jag. Jag sitter, Ringer Sanna som har giterr efter mig och kollar om det inte skulle vara nåt i dag, ringer mamma och kollar om hon vet nånting. Många av musiksskolans lärare går förbi, efter ett tag fågar jag i personalrummet om inte han är där. Men hans jacka hänger på hans stol. tillslut ringer dom honom och då är min gitarrtid slut. Men jag väntar ändå och tar sannas tid så jag får spela. haha han hade fått blackout, så han ståg hemma och stekte hamburgare när han kom på att han hade gitarr lektioner.

Har Ju-jutsu nu!
Hare bra
/IDA

Fika på bron

Soligt är det. När jag kom hem satt Linnea på baksidan med Nelson. Hon frågade om jag ville fika med henne utomhus. Det är så klar jag vill, Soligt och ganska vamt. Jag hade aldrig kommit på det själv.
Med varsitt oboy glas och två två bullar var. En hund och två marsvin satt vi ute i solen utroligt härligt

min fina lillasyster

gräva i snön

Snö är gott

Ibalnd står man råligare än andra gånger

Polly och Molly vill också ha fikaSnart är snön borta

Mitt söta Marsvin, Polly

Linneas söta marsvin, Molly

Nu ska jag ta och gå till gitarren i solskenet

/IDA


snart påsk

Jag vaknade för tidigt i dag, Jag börjar inte förän kl 9. Nu har jag inte speciellt mycket att göra. Jag kan ta det lungt ett tag nu innan jag ska fara. i eftermiddag har jag gitarr, har inte tärna typ nånting. Jag hinner säkert ett litet tag efter skolan, Jag toro jag skulle fara och köpa moppehjälm efter, om det var det mamma och pappa pratade om i morse när jag vaknade, Jag har i alla fall fått en karta dit jag skulle gå. får jag väll se vad det var jag skulle köpa.


fjädrar sitter på videkissarna

Snart är det påsk! Vi kommer ha så kul!

/IDA

Fotboll och pantburkar

Elin och jag for ett tag efter 7 till skolan, spelade fotboll med Linnea och hennes kompisar. Jag tycker igentligen inte om fotboll, men det är ett kul tidsfördriv på kvällarna att gå dit. Jag blir bara bättre och bättre. eller har jag bara tur hela tiden, eller så kan det vara så att jag fegar för det mesta.
  
På väg till skolan med massa kakor i munnen

fotbollsproffset!

Nelson följde också med

Jag och Elin lämnade Nelson till Linnea som skulle gå hem, Vi gick till ica och pantade två bukar vi hittade. Sen ringde vi Julia och försökte göra så hon skullle få gå ut, först fick hon inte så vi frågade om vi kunde få pant burkar av henne, sen frågade vi henne om hon kunde få gå till axet och till bara, det fick hon typ. Vi hade 5 kr till slut. Vi köpte upp dom sen gick vi till Julias hus och ståg där och diskuterade vad vi skulle göra på påsklovet. Vi kommer ha så kul!

Julias Hus

Julia står och förklarar nåt

Elin posar

Julia fortsätter att förklara något

Mina småa tjejor hihi
 
10 i 9 började jag och Elin gå hem till henne för vi ville hinna se CSI, Vi satt där och tjockade oss med fler kakor och dricka, jag for hem i andra reklamen och såg klar det här hemma.


Tuas hus som vi gick förbi på vägen hem till Elin

/IDA

Prov

Idag hade jag Biologi prov, I sex oxh samlevnad, eller som vår bok kallade det "mellan vuxen och barn". Jag vet inte riktigt hur det gick, jag måde inte dirkt bra. Jag hade typ feber, eller kändes det som, Jag hade ont i huvudet, Kunde knappt tänka. Eller på frågor kunde jag svara, Men när det kom till "vad har du pluggat på som inte kom med i provet" kunde jag inte tänka alls. Vår Biologi lärade var lite rolig under provet, Han gick runt och kollade genom kikare på fåglar och på oss som gjorde provet. Han testade också telefonen som är klassrummet, men den lät konstigt så han ringde inte.

Fittfakta och Kukkunskp

På torsdag har jag ett till prov. I SO, alla länder i Europa och alla huvudstäder plus lite berg, hav och floder.
När jag var mindre var SVT bästa spel sidan så jag har testat typ alla spel där. Jag kom i håg dom här spelen. Perfekt för att lära sig var länderna ligger och vilken huvudstad som tillhör vilket land. så nu har jag spelat det nåra gåner, börjar bli ganska duktig


/IDA

igår kväll

Igår blev det inga inlägg, men jag var värkligen inte på humör.
Igår kväll gick jag till skolan(inte min skola, skolan jag gick på förut) med Nelson, jag visste att Linnea och hennes kompisar var och spelade nigger. Det var tänkt att julia också skulle gå dit, men hon fick inte. Jag spelade nigger med dom i 15 min kanske. Jag är typ bra på det, jag kom två en gång, och andra gången körde vi inte klart. Elin har sin karate där så jag var lite smart och spelade nigger Med dom till hon kom ut så kunde jag gå med henne och Nelson hem.

Linneas min när jag kom...

ELIN på vägen hem

Kinderägg direkt efter träning är mycket bra

Som ni ser snöade det i går kväll, Det har också snöat typ hela dagen i dag. Det kommer aldrig bli sommar eller vår.
Just nu småsnöar det. hoppas det blir varmt snart! Det får inte vara snö på min fördelsedag!

/IDA

Lucas 9 igår

Ja, i går fyllde Lucas år. Nästa år fyller han två som min kusin sa till honom i telefon. Vid 2,3 nångång började dom släktingarna som bor i alla fall nära Umeå komma. när vi var som flest var vi 8 barn och 10 vuxna, sen for min faster för hon skulle jobba.

Lucas fick ett biljardbord av mig och Linnea

Minsta kusinen på kalaset och Linnea ville vara med på kort

Näst minsta kusinen också

Födelsedags barnet

Alla sjunger medans tårtan kommer inbärandeHan klarade blåsa ut alla ljus

Tårta med hallon och blåbär på

Dans!

Min fina kusin och jag!

/IDA

Ju-jutsu hela dagen

8.57 kommer jag till Scandic Plaza. Jag ringde Sanna för jag fattade inte riktigt var man skulle gå in. Först hade vi teori, Den teorin var kansek inte så intresant. Efter ett tag var det fika paus, då gick jag och Sanna ut och skulle hänta vatten. Dom olika storterna man kunde välja mellen varDet tyckte jag och Sanna var jättekul, klockan 10 på morgonen.

Sedan fortsatte lite roligare teori till lunchen, det handlade typ om planering och såå
Lunch åt jag och Sanna på frasses

Vi var tjocka


under lunchen köpte vi en kanin nos till Sanna
När vi kom tillbaka till det över fina scandic plaza hade Jag och sanna delat på en förpackning Dextro, och hade börjat på nästa.

Vid tolv började teorin igen men den här gången var det inte så länge heller. Vi skulle planrea en del av ett träningspass, jag och Sanna fick en del av uppvärmningen, vi kom fram till att det var bra att köra fall.

kl halv 4 skulle vi vara på dojon och köra ett pass tillsammans. En grupp skulle börja med första delen av uppvämningen, Sen var det vår tur att forsätta med uppvärminen. vi visade framåtfall, jag höger och sanna vänster, alla andra skulle spela att dom aldrig gjort det förut. Jacob som igentligen är vår tränare var jätteduktig, han lyckadestill slut, Jättebra Jacob. Jag och Sanna fick mycket beröm :)
Den här boken betalade jag 200 kr för , haha. den är typ 20 sidor

/IDA

lillebroren jag har

Idag cyklade jag en bit med Tua hem, när vi kom till mig, gick jag in och hämtade Nelson och följde henne hem till sig, där lämnade hon lite saker och följde mig hem igen med Nelson. Hemma oss mig bakade vi kladdkaka till Lucas som hade sitt kalas i dag.

Tua vispar
 


Fin man är då..

Vi försökte göra röda popcorn också, skulle bara testa.

Som vanligt när jag bakar går något fel. Popcorna blev brända och inte röda. Men det var inte så faligt.. Jag hälde upp kladdkakan i två former. som jag brukar, stoppade in boda i ungen och startade klockan på 30 minuter som vanligt. efter tio minuter ringer Elina, och då upptäcker jag att en av formarna jag använder till kladdkakan läcker. Och sammtidigt blir popcornen brända. Jag lägger på till Elina utan att säga något, Jag tar bort popconren och försöker ta ut kladdkanen, heller tillbaka den i bunken jag har gjort smeten i och tar en ny form som kladdkakan får vara i. Mycket av kladdkakan ligger på botten av ungen också. MEn kladdkakan ska in igen. Jag sätter igång fläkten öppnar dörren och ser till att inte Nelson smiter ut. När klockan har ringt tar jag ut dom och det luktar väldigt bränt från ungen. Jag tar en stekspade och börjar ta bort det som liggen på botten av ungen, det gick bra, Typ det ända som gick bra under baket.

Tua Gick nångång vid 4 för att hon skulle köpa jacka, Ungefär då kommer Elina och Mamma pappap och Linnea. Jag och Elina dukade och sen gick vi och fixade skattjakten med Linnea. Vid 5 började barnen komma, då gick jag och Elina och stekte hamburgare. Linnea Tog i mot beställningar från alla 9 medans jag och Elina snabbade oss att göra allihopa. När alla pojkar satt och åt gick vi också och åt.

  Alla Monster sitter och äter
Elina Linnea och jag äter själva

Nelson Ligger under bordet och ser uttråkad ut

Mitt huvud ser lite ovanligt ut.


 Sen var det dax för presenterna
 
Vem ska få ge sin present?

Vad får Lucas?

Lekarna jag och Linnea kom på då?

 Hela havet stormar

Vem hann först?
Dom lekte också "hänga gubben" som Lucas fick
Skattjakten i slutet blev lyckad. Fast alla inte ville lysna hela tiden, men det förstår man väl, 9 9åriga pojkar kan inte vara tyst hela tiden.

Innan dom fick kladdkaka var dom tvungna att klara att köra tyska leken och klara få samma ord ett helt varv. Men dom klarade det.

Kladdkakan med gröngrädde, Den blev lyckad tillslut.

Mamma fotograf med alla reflexer i hallen.

Elina For vid 7 Då hade vi precis kört hela havet stormar.

sista halv timmen, när dom hade hittat sina godis påsar fick dom se flobber(tror jag att den hette). Det var den ända tiden det var lungt här.

Vid 9 földe jag den sista hem med Nelson. Då träffade jag Tua så jag gick med henne en bit. Hon har fått en skinnjacka


Vid 10 kom jag till Elin, Vi ahn se lite på Berg flyttar in. Sen såg vi på Troja, Eller vi var inte så vakna men ändå. Hennes kanin Nanna hämtade hon så hon låg på min mage och sov till kl 11 för då skulle jag hem, jag ska ju upp tidigt i morgon, hoppas det inte blir så att jag måste åka buss.
Nu är jag Helt slut efter kalaset, ska nog sova så jag orkar fara på det där i morgon

/IDA

Kvällen i kväll

Ett tag efter jag kommit hem från skolan åt jag en stor tallrik gröt, sen satte jag mig typ vid datorn. Kl. kvart över 5 kom jag på att jag hade träningn om en kvart. Så vi skyndade oss, och jag hann. På träningen Gjorde jag och Sanna illa oss hela tiden, efter varje teknik hade nån av oss ont nånstans. Min hand typ svullnade upp och fingrarna vik in sig  när jag slappnade av med handen. haha. Det var lite konstig. Nu vet vi i alla fall mer om vad som händer på lördag. På den där utbildningen. Vår tränare sa att vi skulle intruera nåra tyskar, men jag är inte så säker på det..
 Efter träningen gjorde jag klart dom sissta uppgifterna av matteläxan, sen ringe Elina och vi pluggade lite tyska till det där jobbiga förhöret i morgon. Det känns forfarade som att jag inte kan nånting av det jag ska, men vi får se hur det går i morgon. Hoppas jag klara det i alla fall.

Jag hittade den här fina bilden på mig från i somras :)

/IDA

TYSKA...

Imorgon har vi tyska förhör,inte så speciellt. Men det känns typ jättejobbigt att göra en text från jag-form till hon-form, Man  måste ändra alla verb, sen komma ihåg allt  för att kunna återberätta den. Jättekul, och det är typ sista lektionen vi har vår lärare innan sommaren. så det är nu det gäller om man vill ha bra betyg.
/IDA

Maten

Jag han inte ladda upp bilder på maten på förra inlägget, jag gick ut och spelade fotboll med Linnea och hennes kompisar. Jag vann!
Det är inte så intessant hur maten såg ut.. Men det var ju gott :)


Potatis

fläskfilé

många potatisar

Maten när den var klar


/IDA


Potatis och fläskfilé

Ja idag, skola, bräntisonsdag. TYp inget speciellt hände. Efter skolan kom Elin i kapp mig på väggen hem, sen for hon till sig och jag for till mig. Sen kom hon hit igen och vi gick ut med Nelson Tillsammans med Linnea. Vi nåt kvarter och tog massa kort. Jag ramlade ner i snön. det var snö typ upp till låret och lite till.

Jag och Linnea gick hem och jag skulle laga mat. Det blev potatis i ugnen och stekt fläskfilé.
Det blev jättegott tycker jag. Nu ikväll har jag inga planer än.Men vi får se vad som händer.

Bilder från promenaden


RSS 2.0